• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Nureddin Nebati: “Ohal Devlet Desteğiyle Aşılıyor”

Nureddin Nebati: “Ohal Devlet Desteğiyle Aşılıyor”
"Şehrin Ajandası" programında konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, olağanüstü hal durumlarının geçmişe oranla bugün devletin yardım...

"Şehrin Ajandası" programında konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, olağanüstü hal durumlarının geçmişe oranla bugün devletin yardım ve desteğiyle daha hızlı aşıldığını söyledi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "Şehrin Ajandası" programına konuk olan AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Esenlerlilerle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Nebati, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşide terör sorunu ve Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini anlattı. Esenler halkının büyük ilgi gösterdiği programın ardından Nebati'nin "Milli Görüşten Muhafazakar Demokrasiye" adlı kitabı katılımcılara hediye edildi.

"OHAL TÜM ÜLKEYİ ETKİLER"

Olağanüstü halin tanımını yapan Nureddin Nebati, "Olağanüstü hal (OHAL), olağanın dışında cereyan eden hal demektir. Bir olayın olağanüstü hal olabilmesi için tüm ülkeyi etkilemesi gerekir. Kocaeli ve Van Depremi gibi büyük depremleri buna örnek gösterebiliriz. Doğu'daki yaşanan sokağa çıkma yasakları da olağanüstü haldir" diye konuştu.

"DEVLET DESTEĞİ ÖNEMLİ"

Ülkeyi etkileyen büyük olayların olağanüstü hal olduğunu ve bunların geçmiş yıllara göre büyük oranla kolay aşıldığını vurgulayan Nebati şunları söyledi:

"Van Depremi'nde olağanüstü hal oldu. Devlet, kentsel dönüşüm çerçevesinde binalar inşa etti. Esenler Belediyesi dahil olmak üzere tüm belediyeler TIR'larla yardım gönderdiler. Devletin yardım ve desteğiyle Van kısa sürede toparladı. Geçmiş yıllarda Kocaeli depreminde olduğu gibi bu yardımların ulaşması günler alırken şimdi Van depreminde olduğu gibi devletin yardım ve desteğiyle bir-iki saat içerisinde yardımlar yerine ulaşıyor."

Nureddin Nebati: “Ohal Devlet Desteğiyle Aşılıyor”

Nureddin Nebati: “Ohal Devlet Desteğiyle Aşılıyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim