• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Numan Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu’na atılan yumruk, siyasete atılmıştır

Numan Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu’na atılan yumruk, siyasete atılmıştır
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Ankara’nın Gündemi Programı’na konuk oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “YSK, seçim işlerinde nihai merciidir. Bu konu Anayasa Mahkemesi’ne gidecek bir konu değildir. Kaldı ki, Anayasa Mahkemesi’nin Twitter ile ilgili verdiği karar da, bizim hukuk sistemimiz bakımından neresinden bakarsanız bakın külliyen hata olan bir iştir. Anayasa Mahkemesi, iç hukuk süreci tamamıyla tamamlanmadan, ‘Telafisi imkansız zararlar ortaya çıktığı’ gerekçesiyle müdahale etmiştir” dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Ankara’nın Gündemi Programı’na konuk oldu. Kurtulmuş, sunuculuğunu TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın yaptığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
 
Siyasetin kaba kuvvetle yapılacak bir iş olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yapılan yumrulu saldırıya ilişkin, “Biz de gerçeğin ne olduğunu tam manasıyla bilmiyoruz. Bu olay şuan araştırılıyor. Eğer bu sadece bir kişinin yaptığı iş değil de arkasında başka kişilerin olduğu bir işse, hükümet güçleri bunun arkasındaki güçleri ortaya çıkarmak için ellerinden geleni yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu’na bir kere daha geçmiş olsun diyorum. Hemen olaydan sonra, AK Parti’nin bu olayı adeta lanetler bir tonda reaksiyon göstermesi önemliydi. Siyaset böyle kaba kuvvetle yapılacak bir iş değildir. Bu sadece CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na değil bütün siyasete karşı atılmış bir yumruktur. O yumruğun acısından ziyade, o yumruğun ortaya koyduğu hakaret bütün Türkiye siyasetine karşıdır.
 
Sayın Kılıçdaroğlu’na atılan yumruğun acısını biz de paylaşıyoruz. Seçimden sonra, Türkiye seçim ortamından çıkmışken, piyasalar buna olumlu tepki vermişken bunun yapılması son derece manidar. Hele TBMM’de yapılmış olması özellikle araştırılması gereken bir konudur” dedi.
 
“ŞAİBESİ EN DÜŞÜK OLAN SEÇİMLERDEN BİRİ BU SEÇİMDİR”
 

Son yapılan yerel seçimlerin, Türkiye seçim tarihinin en temiz seçimlerinden biri olduğunu kaydeden Kurtulmuş, seçimin şaibeli olduğu iddialarına, “Türkiye’de seçim ortamına çok olağan üstü bir atmosferde girildi. Büyük bir ittifaklar manzumesi oldu. Bir araya gelmesi mümkün olmayan, istikameti birbirinden çok farklı partiler, gruplar, içeride ve dışarıda birtakım baskı grupları inanılmaz bir ittifak içerisine girdiler. Türkiye’de belki de şaibesi en düşük olan seçimlerden biri bu seçimdir. Bütün seçim öncesinde, AK Parti’nin seçimi kazanacağını herkes biliyordu ama AK Parti’nin büyük bir farkla seçimi kazanması durumunda içeride ve dışarıda bu seçimi şaibeli hale getirmenin planlarını yaptılar. Bunu yapmaya çalışan bazı çevreler oldu ama çok şükür tutmadı. İlk defa bu seçimde yapılan bir şey oldu.
 
Yüksek Seçim Kurulu, fotoğraflarını çekerek her sandığın tutanağını bütün partilere gönderdi. Dolayısıyla hangi sandıkta ne oy atıldıysa bunlar var. Ayrıca bütün sandıklarda partilerin görevlileri vardı. Son derece açık bir şekilde bu sandıklarda işlemler yapıldı. Eksiklikler, yanlılar olabilir. Bizim de itiraz ettiğimiz yerler oldu. İtirazımızın haklı görüldüğü yerler oldu, haksız görüldüğü yerler oldu. Aynı şekilde diğer partilerin itirazlarının haklı ve haksız görüldüğü yerler oldu. Kimsenin sandıklarda şaibe var bahanesi arkasına sığınmasının mümkün olmayacağı kadar açık ve net bir seçim oldu” diye cevap verdi.
 
“ANAYASA MAHKEMESİ HADDİNİ ÇOK AŞMIŞ OLUR”
 

Kurtulmuş, YSK’nın CHP'nin Ankara'daki seçim itirazını reddetmesinin ardından, CHP'nin konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceği iddialarıyla ilgili, “Yüksek Seçim Kurulu, seçim işlerinde nihai merciidir. Bu konu Anayasa Mahkemesi’ne gidecek bir konu değildir. Kaldı ki, Anayasa Mahkemesi’nin Twitter ile ilgili verdiği karar da, bizim hukuk sistemimiz bakımından neresinden bakarsanız bakın külliyen hata olan bir iştir. Anayasa Mahkemesi, iç hukuk süreci tamamıyla tamamlanmadan, ‘Telafisi imkansız zararlar ortaya çıktığı’ gerekçesiyle müdahale etmiştir. Buna karar verecek mercii Anayasa Mahkemesi değil. Eğer Anayasa Mahkemesi burada aynısını yapacak olursa haddini çok aşmış olur. Tam bir vesayet odağı olmaya kalkışmış olur ki, Türkiye’nin hukuk sistemi bunu kaldıramaz” dedi.

http://www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim