• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Numan Kurtulmuş: İç dengeyi kaybeden Batı’da huzur ve adalet yok

Numan Kurtulmuş: İç dengeyi kaybeden Batı’da huzur ve adalet yok
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Batı toplumlarının her türlü gelişmeyi sağlamasına rağmen iç dengeyi kaybettiği için huzuru ve barışı bulamadığını...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Batı toplumlarının her türlü gelişmeyi sağlamasına rağmen iç dengeyi kaybettiği için huzuru ve barışı bulamadığını söyledi. Kurtulmuş, "Bir tarafta maddi anlamda her şey var, huzur yok, anlayış yok, insanların bir birlerine karşı barış içerisinde, adalet içerisinde yaşayabileceği ortam yok. Diğer tarafta ise yoksulluklar, cehaletler ve çatışma var. Buradan bir çıkış yolu bulmak durumundayız." dedi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Arap Üniversiteler Birliği'nce düzenlenen Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi'ne katılan Numan Kurtulmuş, kongrenin açılışında konuştu. İslam dünyası ile Batı medeniyetinin sıkıntılarından bahseden Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şöyle:

"Bilimde, sanatta, fende, estetikte her alanda büyük tarihi başarılarımıza rağmen İslam dünyası olarak bugün fevkalade hazin ve iç karartıcı bir noktadayız. Maalesef İslam dünyası, saydığımızı bütün bu alanların hepsinde dünya ile kıyaslandığında oldukça geri bir noktadır. Önde gelen üniversiteler arasında İslam dünyasından kaç tane üniversite vardır? Kaç tane üniversitemiz patent konusunda ya da bilim merkezleri konusunda dünyanın sayılı üniversiteleri arasındadır? Kaç tane öğretim üyemiz, kaç tane araştırmacımız dünyanın sayılı araştırmacıları arasında yer almaktadır? Maalesef bilimde, sanatta, tıpta, estetikte birçok alanda İslam dünyası eski dönemleriyle kıyaslandığı zaman fevkalade geri bir noktadadır.

'İSLAM DÜNYASI HAZİN SONUÇLARLA KARŞI KARŞIYA'

İslam dünyası, büyük iç çatışmaların, büyük hoşgörüsüzlüklerin, büyük anlayışsızlıkların aşırılıkların içerisinde hazin bir takım sonuçlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bir diğer tablo ise; açlık, kıtlık, sefalet ve bunların oluşturduğu bir takım sosyal dengesizliklerdir. Diğer taraftan bilimde, teknolojide her türlüğü gelişmeyi sağlamış, uzayın derinliklerine kadar araştırmalarını yapabilen dünyanın her tarafından teknolojik gelişmeyi elde edebilmiş ama insan toplumlarının içinde iç dengeyi kaybettiği için huzuru, barışı ve adaleti bulamamış bir Batı dünyası var. Bir tarafta maddi anlamda her şey var, huzur yok, anlayış yok, insanların bir birlerine karşı barış içerisinde, adalet içerisinde yaşayabileceği ortam yok. Diğer tarafta ise yoksulluklar, cehaletler ve çatışma var. Buradan bir çıkış yolu bulmak durumundayız.

Biz İslam dünyası olarak geçmiş dönemlerimizi bir hikaye olarak mı okuyacağız? Yoksa "geçmiş dönemlerde neyimiz vardı da bugün onu kaybettik" diyerek o kaybettiğimizi bulup onun üzerinden yeniden İslam toplumlarını inşa edeceğiz."

Cihan

Numan Kurtulmuş: İç dengeyi kaybeden Batı’da huzur ve adalet yok

Numan Kurtulmuş: İç dengeyi kaybeden Batı’da huzur ve adalet yok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim