• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Numan Kurtulmuş Hürriyet'e saldırıyı kınadı

Numan Kurtulmuş Hürriyet'e saldırıyı kınadı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, isim vermeden Hürriyet'e yapılan saldırılara ilişkin olarak, "Hükümet olarak bu olayların arkasındaki güçleri kınadığımızı ifade ediyoruz" dedi.

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Başbakanlık Yeni Bina'da düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

Toplumun bütün kesimlerinden gelen şehitlerimiz var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettiği bu vatanı ve birliğimizi korumak görevimizdir.
 
Türkiye bir günde bu hale gelmedi. Bu ortama girilmesini ne hükümet ne de devlet istemedi. Bu ortama girilmesini terör örgütü istedi. 14 Temmuz'da terör örgütü Türkiye'deki çatışmasızlığı sona erdirdiğini ilan etmişlerdir. 20 Temmuz'da Suruç'ta başlayan ve sonrasında devam eden olayları ciddiyetle takip ediyoruz.

20 Temmuz'dan sonra bir anda 3 terör örgütü düğmeye basmış ve ciddi terör saldırılarına başlamıştır. Bütün bunlar olurken, bir takım kara propaganda merkezleri kara propagandaları ortaya koymaya başlamışlardır. Ne tek başına iktidar, ne iktidar, ne de 1 saniyelik iktidar bile bir insanın canından değerli değildir.  Bu ortamı yeniden başlatan ve hükümetin iradesidir ne de devletin iradesidir. Bu çatışmasızlığı sona erdiren terör örgütünün kendisidir, o terör örgütüne emir veren kumanda merkezleridir.

Hürriyet'e yapılan saldırıya kınama

Malesef istemediğimiz bir takım toplumsal olaylarla karşılaşıyoruz. Basın organına yapılan son derece çirkin saldırıların varlığı hepimizi rahatsız ediyor. Hükümet olarak bu olayların arkasındaki güçleri kınadığımızı ifade ediyoruz. Basın organları özgür toplumun ayrılmaz parçalarıdır. Basın organlarının söyledikleri her cümleye dikkat etmeleri, her fotoğrafa dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu basın organlarının yayınlarından memnun olmayabiliriz, ama kendi memnuniyetsizliklerini basın organlarına yaptıkları saldırılarla ortaya koyamazlar. Medya kuruluşlarına yapılan saldırılara asla müsade etmeyeceğimizi açık bir şekilde ifade etmek isteriz.

Teröre karşı tepkimizi demokratik usüller içerisinde dile getirmek hepimizin hakkıdır.  Parlamentoda bulunan veya başka siyasi partilere zarar verilmemeli. İçimizin yandığı, kalbimizden kan damladığı bu günlerde bu tepkimizi milletimize yakışan şekilde ortaya koymalıyız. Vatandaşlarımızı tepkilerini ortaya koyarken diğer vatandaşlarımızın hakkını koruyarak tepkilerini göstererek hareket etmeliyiz.

Biz bu oyuna gelmemeliyiz. Türk'ü Kürde Kürt'ü Türk'e düşürmek istiyorlar. Biz bu oyuna düşmeyeceğiz. Bu mücadele milletin kendi arasında yapılan mücadele asla olmadı, sorumluluk devletin ve hükümetindir.  Terör örgütleriyle devlet mücadele etti bu zamana kadar. Bundan sonra da bu örgütlerle devlet mücadele edecektir. Terörün ve hainliğin karşısında dimdik durarak bu vatanın dirliği ve birliği için daima barış ve kardeşlik diyeceğiz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim