• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Numan Kurtulmuş: Canlı bomba takip listesinde değildi

Numan Kurtulmuş: Canlı bomba takip listesinde değildi
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamaya neden olan canlı bombanın takip listesinde olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamaya neden olan canlı bombanın takip listesinde olmadığını söyledi. Güvenlik zafiyetinin bulunmadığını savunan Kurtulmuş, "Huzur timleri tarafından o alan içerisinde 5 – 10 saniye öncesinde bazı insanlar durdurulup sorgulanmışlar. Takip edilmekte olan, ismi bizde olan belli olan binlerce isim var bu anlamda. Onları çok yakinen takip ediliyorlar, bu isimlerden birisi değil. Suriye'den Türkiye'ye yeni giriş yaptığı anlaşılıyor. Ölen canlı bombanın 1988 doğumlu Suriye uyruklu bir kişi olduğu anlaşılıyor. İlk bulgulara göre de bağlantılarının DAEŞ'le ilintili olduğu anlaşılıyor." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama sonrası bazı yaralıları tedavi gördükleri Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Bakanlar, ziyaret sonrası konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Saldırının profesyonelce gerçekleştirildiğini söyleyen Numan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı: "Bugünkü hain saldırıdan sonra incelemeler yapmak için İçişleri Bakanımız ve Sağlık Bakanımızla birlikte buradayız. Önce Haseki'deki bir hastayı ziyaret ettik. Perulu Filistin asıllı genç bir hanım. Durumu gayet iyi herhalde bir iki gün içerisinde taburcu edilmesi mümkün. Bir Alman hastamız ise maalesef yoğun bakımda ve durumu oldukça ciddi. Ümit ediyoruz ki sağlıklı bir şekilde bu durumu atlatır. Son gelişmelerle birlikte 10 artı 1 yani 10 kişi sivil vatandaş normal vatandaş 1 kişi ise terörist canlı bomba şuanda 11 cesedin kimlikleri tespit edilmeye çalışılıyor. Diğer hastanelerde de üçer yaralımız var.

Çok ağır bir tablo, alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen o alandaki tedbirlere rağmen de maalesef çok hain ve anlaşıldığı kadar profesyonel bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Bu saldırı Türkiye'nin ne kadar terör saldırılarıyla muhatap olduğunu gösteriyor. Bunun için bütün birimlerimiz eş güdüm halinde hareket ediyor. Çok kısa sürede hastaların hastanelere nakli sağlandı, tedavileri sağlandı. Kimlik tespitleri ve şahısların tespitleri yapıldı. Ümit ederim ki bütün uluslararası camia da bu terörle mücadelede Türkiye'ye destek verir. Ölen canlı bombanın 1988 doğumlu Suriye uyruklu bir kişi olduğu anlaşılıyor. İlk bulgulara göre de bağlantılarının DAEŞ'le ilintili olduğu anlaşılıyor. Daha fazla bilgi veremiyoruz gerekli çalışmalar yapılıyor. İnşallah arkasındaki bütün gerçekler ortaya çıkartılır. Ben hem milletimize teröre karşı tek vücut olmayı tekrarlıyorum. Terörün geldiği uluslararası kabiliyet bakımından da bütün uluslararası camianın teröre karşı ittifak halinde yan yana durma çağrısını bir kere daha tekrarlıyorum."

Hastane ziyaretinin ardından İstanbul Valiliği'nde alınacak tedbirlerle ilgili bir toplantı yapacaklarını belirten Kurtulmuş, "Hastane ziyaretlerimizden sonra İstanbul Valiliği'nde bundan sonrası için özellikle İstanbul'da alınacak tedbirler gözden geçirilecek ve ümit ediyoruz ki bir daha böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalmayız." diye konuştu.

'YAKINDA TÜM KİMLİKLERİ AÇIKLAYACAĞIZ'

Yaralıların kimliklerinin tespiti için yetkililerin çalıştığını vurgulayan Kurtulmuş, "Yakında bütün kimlikler açıklanacak. Çünkü biz bir açıklama yaparken sorumluluk altında açıklama yapıyoruz. Herhangi bir cesedin kimliği yüzde 100 tespit edilmeden onu kamuoyuyla paylaşmak kamu ciddiyetiyle bağdaşmaz. Yaralılarla ilgili iki tane ağır yaralı var biri burada 15 tane yaralı vardı, bunun 3 tanesi taburcu oldu. İnşallah buradaki Peru'lu genç hanımefendi de bir iki gün içerisinde taburcu olacak. Diğerlerinin durumları da iyi. Bir tanesi de hastanede vefat etti." Şeklinde konuştu.

'GÜVENLİK ZAFİYETİ YOK'

Bu tür ihbarların sürekli alındığını ve hepsinin değerlendirildiğini söyleyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sürekli olarak bu tür ihbarlar oluyor. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Ankara'da operasyonlar yapıldı. Bu istihbaratlar değerlendirildi ve canlı bombalar bütün düzenekleriyle birlikte hiçbir harekete geçemeden yakalandı. Sürekli ihbarlar oluyor, bu ihbarların hepsinin üzerine gidiliyor. Herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değil. Gerekli olanlar o meydanda da yapılmış. Hatta bu anlamda huzur timleri tarafından da o alan içerisinde 5 – 10 saniye öncesinde bazı insanlar durdurulup sorgulanmışlar. Takip edilmekte olan, ismi bizde olan belli olan binlerce isim var bu anlamda. Onları çok yakinen takip ediliyorlar, bu isimlerden birisi değil. Suriye'den Türkiye'ye yeni giriş yaptığı anlaşılıyor."

Numan Kurtulmuş: Canlı bomba takip listesinde değildi

Numan Kurtulmuş: Canlı bomba takip listesinde değildi

Numan Kurtulmuş: Canlı bomba takip listesinde değildi

Numan Kurtulmuş: Canlı bomba takip listesinde değildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim