• BIST 9548.09
  • Altın 2496.58
  • Dolar 32.4885
  • Euro 34.5446
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Nüfusta "ölü" çıktı, oy kullanamadı

Nüfusta "ölü" çıktı, oy kullanamadı
İzmirli Demir ailesi, yerel seçimlerde oy kullanamayacaklarının şokunu yaşıyor. 74 yaşındaki Mehmet Salih Demir ve aile bireyleri taziye ziyareti dönüşünde muhtarlıkta 'ölü' olduklarını öğrendi.

Yapılan yanlışlık nedeniyle seçimlere bir gün kala oy kullanamayacaklarını da öğrenen Mehmet Salih Demir konuyu yargıya taşıdığını belirterek, "Siyasiler 'bir oy bir oydur' diyor ama bari ölüm kağıdımı alayım da bir kabristan yapayım kendime" dedi.
Yurt genelinde yapılacak olan yerel seçimlerde İzmirli 7 kişilik Demir ailesi oy kullanamayacaklarının şokuyla karşı karşıya kaldı. Seçim mitinglerinde siyasi liderlerin 'bir oy bir oydur' sözleri ile vatandaşlara sandığı işaret eden çağrıları İzmir'de Demir ailesi için yetersiz kaldı.
İddiaya göre, İzmir'in Bayraklı ilçesinde ikamet eden Mehmet Salih Demir yaklaşık 20 gün önce Batman'da bir yakınının taziye ziyaretine gitti. İzmir'e döndükten sonra seçmen kağıtlarının gelmediğini belirten Demir, kendisi ve ailesinin başına gelenleri şu sözlerle özetledi: "1981 yılından beri burada oturuyoruz. Hiçbir zaman ev değiştirmedim. Adresim aynıdır. Bu yıl seçmen kağıdım gelmedi. Geçen yerel ve genel seçimlerde yine oy kullanmıştım. Bu yıl iki seçmen kağıdı geldi. Karışıklık olmuştur diye muhtarlığa gittim. Bilgisayara bakarak kayıtlarda ben ve bir oğlumun 'ölü' olduğu söylendi. Daha sonra nüfus müdürlüğüne gittim. Orada yapılan işlemlerde 'sağ' olduğumuz ortaya çıktı. Ancak ben muhtarlıkta ölü göründüğümüzü söyledim. Daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulundum. Savcı beye dilekçemi ilettikten sonra savcı bey il seçim kurulunu aradı ve oy kullanamayacağım bana belirtildi."

"KENDİME KABRİSTAN YAPMAK İSTEDİM"

Yaşadığı mağduriyetten dolayı hiçbir kurumu ya da kişiyi sorumlu tutmadığını ancak yapılan yanlışlığın düzeltilmesi amacıyla hak arayışına girdiğini aktaran Mehmet Salih Demir, şöyle konuştu: "Ben 74 yaşındayım. 9 çocuğum var. Bir araba dolusu da torunum var. Ben kimseyi suçlamıyorum ama bu durumun da düzeltilmesini istiyorum. Bana 'ölüsün' denildiği zaman ben şaşırdım ben 'sağım' dedim. Evdekilere durumu anlattığımızda millet şaşırdı. Mahalleliye 'ben ölmüşüm siz taziyeme de gelmediniz? Bari ölüm kağıdımı alayım da bir kabristan yapayım kendime' dedim."

"16 OY 11'E DÜŞTÜ"

Mehmet Salih Demir'in oğlu Arif Demir de söz konusu adreslerinde 16 oy kullanılacağını ancak yaşanan mağduriyetten dolayı 11 oy kullanılacağını ifade ederek, "Bu evden 16 oy çıkacaktı ama şimdi 11 oy çıkacak. Enteresan bir durum var ki sadece muhtarlıkta ölü görünüyoruz. Bu yıl oy kullanamamak bizim için üzücü bir durum. 34 yıldır aynı mahalledeyiz. Biz şimdi oy kullanamadan taleplerimizi kime anlatacağız?" diye konuştu.
Amcasının başına gelenlerin zaman zaman Türkiye'de yaşanabilecek olaylar olduğunu dile getiren yeğen Ali Üstündağ ise, "7 kişilik ailede ikisinin seçmen kağıdı çıkıyor. Beş kişinin seçmen kağıdı mevcut değil. Beş tanesinin içinde de iki kişi ölü görünüyor. Biz zaman zaman televizyonlardan duyuyoruz seçimler yaklaştığında bu tür oyunlar oynanıyor. Bir oy bir oydur. Ama yapacak bir şey yok neticede oy kullanamayacaklar. Şimdi Zübeyde Demir. Yasemin Demir, Beyaz Demir'in seçmen kağıtları mevcut değil. Kayıtlarda Mehmet Salih Demir ile oğlu Cemil Demir ölü olarak görünüyor" diye kaydetti.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim