• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Nüfus Müdürlüğünden Muhtarlara Hizmet İçi Eğitim Semineri

Nüfus Müdürlüğünden Muhtarlara Hizmet İçi Eğitim Semineri
Kütahya'nın Pazarlar İlçe Nüfus Müdürürlüğü tarafından Mahalle ve Köy muhtarları, Belediye ve Özel idare Müdürlüğünün ilgili personeline hizmet...

Kütahya'nın Pazarlar İlçe Nüfus Müdürürlüğü tarafından Mahalle ve Köy muhtarları, Belediye ve Özel idare Müdürlüğünün ilgili personeline hizmet içi eğitim semineri verildi.

Pazarlar İlçe Nüfus Müdürü tarafından Pazarlar Kaymakamlığı toplantı salonunda 2016 yılı Mahalle ve Köy Muhtarları ile belediye ve özel idare personeline hizmet İçi Eğitim Semineri düzenlendi.

Pazarlar Nüfus Müdürü Serpil Okumuş, Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıda muhtarlara, Nüfus teşkilatı, görevleri, tanıtımı, KPS başvuru esasları, muhtarlarca sistem kullanımı ve belge üretimi, T.C. kimlik numarası, UAVT" nin tanıtımı sorumlu kurumlar ve sorumlulukları, adres bilgisini alma yetkisi, İdari para cezaları, adres beyanı, MERNİS projesi, Numarataj ve levhalama çalışması, nüfus hizmetleri, T.C. kimlik numarası, kimlik paylaşım sistemi konularında bilgi verdi.

Nüfus Müdürü Serpil Okumuş, kişinin doğumundan ölümüne kadar, tüm nüfus hareketlerinin nüfus kütüğüne kaydedildiğini belirterek, "Nüfus müdürlüğünün çalışmasında, insan hayatında, toplum açısından önem arz eden ve hukuki sonuçları doğuran her türlü olay ve hukuki işlemlerle, nüfus hareketlerine ve kişiye ilişkin bilgilerin istatistiki amaçlarla toplanmasına, kütüklere geçirilmesine, korunmasına, gerektiğinde tasnif edilerek değerlendirilmesine, ayrıca Türk Vatandaşı olup olmadığının tespitine, toplum içerisinde kimliğinin ve aile bağlarının belirlenmesine yönelik hizmetlerin bütününü kapsar" dedi.

Nüfus Müdürü Okumuş, nüfus hareketlilikleri ve Adrese Dayalı nüfus sayımına göre ikamet değişikliği bildirimleri konusunda da muhtarlara geniş bilgi verdi.

Ayrıca, seminerde muhtarlara, belediye ve özel İdare Müdürlüğü personeline Genel nüfus işlemleri, Nüfus iş ve işlemlerinde muhtarların görev ve sorumlulukları, Adres kayıt sistemi, Adres kayıt sistemi ve numaralama işlemlerinde muhtar yetki ve sorumluluğu konularında bilgiler aktarıldı ve soru- cevap şeklinde öneriler alındı.

Hizmet içi eğitim seminerine Pazarlar Nüfus Müdürü Serpil Okumuş, Mahalle ve Köy muhtarları, Belediye ve Özel İdare Müdürlüğü personeli katıldı. (MB-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim