• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Nto: "Terör Hem Canımıza Hem Malımıza Kast Ediyor"

Nto: "Terör Hem Canımıza Hem Malımıza Kast Ediyor"
Son zamanlarda ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen terör saldırıları hakkında açıklama yapan NTO Başkanı Nuri Arslan, "Aynı bayrak altında yaşıyoruz,...

Son zamanlarda ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen terör saldırıları hakkında açıklama yapan NTO Başkanı Nuri Arslan, "Aynı bayrak altında yaşıyoruz, terör hepimizin ortak sorunu" dedi.

Terör saldırılarından bütün yurdun etkilendiğini dile getiren Arslan, Son zamanlarda artan terör olaylarından dolayı hem bireysel olarak hem de Nazilli Ticaret Odası olarak büyük üzüntü duyuyoruz. Terör karşımıza bazen dil, bazen din, bazen ırk gömleğini bürünerek geliyor. Fakat her ne sebeple olursa olsun terörün bahanesi ve gerekçesi olmaz. Terör hiçbir zaman insana ve insanlığa hizmet etmeyeceği gibi hiçbir terörist saldırı sonucunda da barış sağlanmamıştır ve sağlanmayacaktır. Terörün geçmişte olduğu gibi bu gün de dili, dini, ırkı yoktur. "Terör saldırılarında yitirdiğimiz her bir askerimizin, polisimizin, sivil vatandaşımızın üzüntüsünü en derinden ayrı ayrı yaşıyoruz. Hepsinin ailelerine acil şifalar diliyor, saldırılarda yaralanan vatandaşlarımızın bir an önce sıhhatlerine kavuşması için dua ediyoruz. Sıkıntılı ve zor bir dönemden geçiyoruz fakat geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu coğrafyada insanlar birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşayacaklardır" dedi.

"TERÖRDEN BİREYLER VE KAMU BİRLİKTE ZARAR GÖRÜYOR"

Terörün sadece cana değil, malla da kastettiğini sözlerine ekleyen Nuri Arslan, "Terör hem bireylerin hem de kamunun malına zarar verirken oluşturduğu güvensizlik ortamı ekonomik göstergeleri olumsuz etkilemektedir. Bu sürecin en kısa sürede aşılması için yetkililerin bir an önce önlem alması ve terörü bertaraf etmesi gerekmektedir. Terörün ekonomik etkileri iyi hesap edilmeli, hem vatandaşa hem de devlete zarar verici boyutlara ulaşmadan sorunun kalıcı olarak çözüme kavuşturulması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim