• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Nto, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Nto, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Nazilli Ticaret Odası, hazırladığı "Sorunlar Dosyası" kapsamında 6 ilçe Belediye Başkanı ile bir araya geldi.

Nazilli Ticaret Odası, hazırladığı "Sorunlar Dosyası" kapsamında 6 ilçe Belediye Başkanı ile bir araya geldi.

Nazilli Ticaret Odası, Nazilli, Sultanhisar, Kuyucak, Karacasu, Buharkent, Bozdoğan ile Yenipazar ilçelerini kapsayan Sorunlar Listesi'nin çözümü için Belediye Başkanlarıyla yemekli toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ile Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler katıldı. Öte yandan Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı ise şehir dışında olduğu için programa katılamadı.

"HEP BİRLİKTE SORUNLARA ÇÖZÜM BULACAĞIZ"

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan hazırladıkları ve 19 maddeden oluşan "Sorunlar Dosyası" hakkında açıklamalar bulundu. Arslan" Genel olarak 7 ilçemizi kapsayan sorunlar, Tarım Arazilerinin ve Sanayi Arazilerinin Yeniden ve Usulüne Uygun Olarak Tespit Edilmesi, Mesleki Eğitim veren okulların yeniden düzenlenmesi, Jeotermal kaynakların seracılıkta ve benzer tesislerde kullanımı ile ilgili düzenlenmesi, küçük ve orta ölçekli işletmeler için finans kaynaklarının yetersizliği, Çek Yasası ile ilgili düzenlemeler, yatırım teşvik bölgeleri ile ilgili düzenlemeler, yatırımcının önündeki bürokrasi sorunu, ulaşım sorunu, üniversite sorunu, polis okulu sorunu, eski hastane binalarının değerlendirilmesi, Buharkent ilçemizin OSB sorunu ve sanayi alanı sorunu, Bozdoğan ilçemizde mermer işletmelerimizin ortak sorunu olan "atık" sorunu için işletmelerimiz ortak atık alanları oluşturulması, bu konularda yatırımcılarımıza destek olunmasını ve yatırımcılarımızı teşvik edecek düzenlemeler yapılması, Sultanhisar ilçemizde Seracılıkta ve çilek üretiminde bölgemizin öncü ilçeleri arasında olan ilçemiz, hem ürün bazında teşvikler ile hem de jeotermal kaynak kullanımında düzenleme yapılması ile bölgemizde katma değer oluşturacak düzenlemeler, Karacasu ilçemizde dericilik üretimi sorunu, Aydın'da ise Turizm Sorunu olarak maddelendirebiliriz. Biz, Nazilli Ticaret Odasının sorumluluk alanında bulunan Belediyelerimizin Sayın Belediye Başkanlarıyla bu sorunlarla ilgili çözüme odaklı bir toplantı gerçekleştirmek istedik. İnşallah bölgemize yapılacak yatırımların önünü açabilecek belli bir noktada güç birliği oluşturabilirsek, bizler Nazilli Ticaret Odası olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağız. Burada nasıl bir çözüm üretilecekse alacağımız ortak kararlarla Meclise gitmemiz gerekiyorsa meclise de gideceğimizi söylemek istiyorum" dedi.

BAŞKAN EROL'DAN HAVA ALANI AÇIKLAMASI

Buharkent ile Kuyucak ilçesi arasına yapılması gündeme gelen hava alanı ile ilgili olarak konuşan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, "Denizli'de Çardak havaalanı devam edecekse Buharkent ile Kuyucak arasına bir hava alanı gereksimi olmadığını düşünüyorum. Eğer ki etmeyecekse hem Denizli'nin hem de Aydın'ın ortak hava alanı olarak bu bölgeye hava alanı düşünülebilir. Öte yandan Jeotermal'in İncir'i olumsuz etkilemesi hususunda ise bilgiye sahip değilim. Bunun bilimsel verilere dayanması gerekiyor. Bu sadece bir iddiadır" dedi.

ÖDTÜ'DEN SONRA İKİNCİ BÜYÜK KAMPÜS GELİYOR

Nazilli'ye yapacakları yeni kampus ile Türkiye'de ODTÜ'den sonra ikinci büyük kampus alanına sahip olacaklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Nazilli'deki kampuste üniversitenin kullanmadığı yerleri bize verecekler. Senatodan geçti ve özelleştirme idaresine gitmiş durumda. Bu bize geçtikten sonra belki de ODTÜ'ten sonra Türkiye'nin ikinci büyük bir kampus alanını ilçemize yapacağız. ADÜ'nün şuan 47 bin Süleyman Demirel Üniversitesinde ise 100 bin öğrenci var. Nazilli ise 13 binde kaldı. Bu yapacağımız kampus ile buradaki öğrenci sayısının artmasıyla ilçedeki ekonominin canlanacağını düşüyoruz."

YILDIRIMKAYA, "JEOTERMAL DEĞİL, MENDERES KİRLETİYOR"

Menderes Nehrindeki suyun Jeotermal suyundan daha zararlı olduğunu söyleyen Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, "Doğanın kirletilmesi ile alakalı olarak Aydın Tabipler Odası'nın bir açıklaması var. Bunlar bilinen bir şey. Yem Fabrikalarından gelen atıklarla ve Denizli'den gelen atıklar esas bence Jeotermalden gelen sudan daha zararlı. Burada önemli olan sebze ve meyve üzerindeki zirai kalıntıdır. Ya da Menderes nehrindeki kirlilik önemli. Jeotermaldeki su bor madenin daha yoğun olduğu ve zeytin bitkisinin çok sevdiği bir minerale sahiptir. Özellikle söylüyorum kirlilik jeotermal değil fabrikaların bıraktığı atıklardan kaynaklanmaktadır."

ERTÜRK, "JEOTERMAL DEĞERLENDİRİLMELİ"

Kuyucak ilçesindeki jeotermal kaynaklarının değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, "Bizim İzlanda gezimiz oldu. İzlanda'nın Reykjavik kentine gittik. Orada jeotermal sudan enerji üretimi bundan 30 yıl önce başlamış Reykjavik kentinin 30 yıl önce çekilmiş fotoğraflarını bize gösterdiklerinde çok şaşırdık. O zaman havası dünyanın en kirli şehri olarak görülüyormuş. Şuan ise havası en temiz şehirlerden biri. Tüm enerji ihtiyaçlarını jeotermalden sağlıyorlar. Biz belki tamamını sağlamayabiliriz. Bizde bu enerji kaynağından son demine kadar yararlanabiliriz. Önümüzdeki süreç içerisinde bu konuda bilimsel araştırmalara ağırlık verilmesini istiyoruz."

BÜYÜKYAPICI, "TURİST ÇEKEMİYORUZ"

İlçelerinde bulunan Afrodisias antik kentine yerli turist çekememekten şikayet eden Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "Afrodisias'ı Avrupa'da herkes biliyor Türkiye'de ise çoğu kişi bilmiyor. Ciddi bir tanıtım sıkıntımız var. Yıllık 150 bin 200 bin arası turist Afrodisias'ı ziyaret ediyor. Burada en büyük sancımız yerli turisti buraya çekememektir. Yurt içinde sizler ve bizler aracılığıyla tanıtamamaktır."

APAYDIN, "TEK BİR ŞEYE YOĞUNLAŞMALIYIZ"

Sorunlar konusunda planlama yapılmasının önemine vurgu yapan Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, "Planlama yapmayıp hedeflerimizi belirlemedikten sonra hepsinden azar azar olsun bizden olsun mantığı bizi hiçbir yere getirmez olduğumuz yerde patinaj yapmaya devam ederiz. Onun için ilçelerimizin veya beldelerimizin veya bölgelerimizin oranın iklimsel, havasal, tarımsal, jeopolitik konumlarına göre birleşip o kentin hedefini ortaya koymalıyız. Tarımcılık ve hayvancılığın en çok geliştiği ilçelerden biri biziz. Ben Bozdoğan'a turizm kenti demeyeceğim. Ben üniversite kenti de olamam. Ne kadar uğraşsak da Bozdoğan'ı üniversite kenti yapmamız mümkün değil. Öğrencinin gidebileceği bir yer yok. Üniversite sosyal yaşam ister. Ben Bozdoğan'ı üniversite kenti yapmaya kalkarsam bir şey üretemem. Onun için bir hedef doğrultusunda ilerlemeliyiz."

Nto, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Nto, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Nto, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim