• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Nto Başkanı Özyurt “Kadınlarımızın Girişimci Ruhunu İsraf Etmemeliyiz”

Nto Başkanı Özyurt “Kadınlarımızın Girişimci Ruhunu İsraf Etmemeliyiz”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Nizip Ticaret Odası(NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, "Hayatımızın her alanında mutlaka...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Nizip Ticaret Odası(NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, "Hayatımızın her alanında mutlaka kadın ve kadının eli vardır, nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın girişimci ruhunu israf etmemeliyiz" dedi.

NTO Başkanı Mehmet Özyurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, 8 Mart sadece kadınları anmak, kutlamak, övgüler yağdırmak olmadığını vurguladı. Özyurt, "Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alması, ayrımcılığın ortadan kaldırılması, önemli bir hedef olarak önümüzde durmaktadır. Yapılan tüm düzenlemelere ve kadınların iş gücüne katılımında yasal açıdan herhangi bir ayrım olmamasına rağmen, bu durum hâlâ rakamlara tam anlamıyla yansımamaktadır. Bunu aşabilmenin yolu da yasalardan çok, düşünceleri değiştirmekle mümkündür. Bu nedenle toplumumuzun zihinsel dönüşüm sürecine girmesi gerekmektedir. 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olmasını hedefleyen ülkemizin, bu amaca ulaşmak için kadınların gücüne her şeyden daha fazla ihtiyacı var. İnanıyorum ki öz güvenleri yüksek, cesur, eğitimli, girişimci kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile başarı hikayelerinin görünmeyen kahramanı, hayatımızın mana ve güzelliği, fedakarlık, sevgi ve şefkat imsali olan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, bütün kadınların sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güven içinde yaşamasını temenni ederim" dedi.

Nto Başkanı Özyurt “Kadınlarımızın Girişimci Ruhunu İsraf Etmemeliyiz”

Nto Başkanı Özyurt “Kadınlarımızın Girişimci Ruhunu İsraf Etmemeliyiz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim