• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Norveçli kadınlar Suriye’de

Norveçli kadınlar Suriye’de
Suriye’de Esad güçlerine karşı savaşan muhaliflere hiç beklenmedik bir yerden destek verildiği ortaya çıktı. Norveç’ten Suriye’ye giden yaklaşık 10 Norveçli kadın Esad güçlerine karşı savaşıyor.

Norveçlİ yetkililer en az 10 Norveçli kadının, Suriye'de muhalefet cephesinde Esad güçlerine karşı savaştığını açıkladılar. Açıklamada son 18 ay içinde Norveç vatandaşı en az 10 kadının çeşitli edenlerle Suriye'ye seyahat ederek muhalefet güçlerine katıldığı bildirildi.

Esad güçlerine karşı savaşan kadınlardan bazılarının sevgilisi ve kocasının yanında olmak için, bazılarının da Esad güçlerine karşı savaşmayı kutsal saydıkları için muhalefet cephesine katıldığı belirtildi.

Norveç Gizli Servisinden (PST) Martin Bernsen "Suriye'de Esat'a karşı savaşmaya giden kadınların tam sayılarını vermek istemiyoruz ama en az 10 kadın son 18 ayda muhalefet güçlerine katıldı. Norveç vatandaşı olan kadınların savaşmaya gitmeleri hem şaşırtıcı hem de endişe verici.” dedi.

Bernsen’in verdiği bilgiye göre Suriye’ye gidenler arasında oldukça ilginç hikayeler söz konusu… Geçen mayıs ayında 32 yaşında Cezayir uyruklu bir Norveç vatandaşı savaşmak için Suriye'ye gittiğinde ardından da 28 yaşındaki sevgilisi Suriye’ye gitmiş. Cezayir asıllı şahıs bir raket saldırısı sırasında hayatını kaybedince söz konusu kadın ise savaşmaya devam ediyor. 6 ay önce de iki Somali asıllı kız kardeş savaşmaya gitmiş ve sosyal paylaşım sitesinde "Müslümanlara saldırı olduğu için bizim de bir şeyler yapmamız gerekiyordu" diye yazmışlar.

Asker ve Berum bölgeleri emniyet teşkilatları da yaptıkları açıklamalarda, Suriye'de savaşan radikal dincilerin, Norveç'teki radikal dincilerden yardım istediklerini belirtti. Özellikle eşleri, genç kızları Suriye'ye çağırdıkları için gelişmelerin Norveç için oldukça end,işe verici olduğu ifade ediliyor.

Norveçli kadınların sosyal medya üzerinden haberleştikleri, evli bile olsalar savaşan erkeklerin seks ihtiyaçlarını karşılamak ve bunu yaparken İslam dinine aykırı hareket etmemiş olmak için eşlerinden ayrıldıkları da bildirildi.

Suriye'de savaşan Norveç vatandaşlarının sayılarının 60'ın üzerinde olduğu bildirildi. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim