• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Nöroloji Uzmanından Şiir Dinletisi

Nöroloji Uzmanından Şiir Dinletisi
Prof. Dr. V. Deniz Yerdelen, şiirleriyle Adana Özel Başkent Okulları'nın konuğu oldu.

Prof. Dr. V. Deniz Yerdelen, şiirleriyle Adana Özel Başkent Okulları'nın konuğu oldu.

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Nöroloji Anabilim Dalı uzmanı Prof. Dr. V. Deniz Yerdelen, Adana Özel Başkent Okulları'nın konuğu oldu. Yerdelen, lise öğrencilerine, "Kelimeler Deniz'e Daldı" başlığı altında bir şiir dinletisi sundu. Kendi kaleme aldığı "aşk, mutluluk, sevinç, hüzün, ölüm" gibi konuları içeren şiirlerini seslendiren Prof. Dr. V. Deniz Yerdelen, öğrencilere güzel anlar yaşattı.

ÖĞRENCİLERE ROL MODEL OLDU

Nöroloji uzmanı olarak görevini sürdürürken, sanatla da uğraşan Yerdelen, aynı zamanda öğrencilere bir bilim insanı olarak edebiyat ve şiirin sınırlarının ve mesleğinin olmadığını hayatla bağı olan herkese uzaktan ya da yakından dokunacağı mesajını vererek rol model oldu.

Öğrencilere gelecekte benzer bir çalışmada yer alabilecekleri konusunda ilham veren Prof. Dr. V. Deniz Yerdelen, şiire nasıl başladığını da anlattı. İlkokul yıllarında, 19 Mayıs ve 23 Nisan gibi özel günlerde şiirler yazıp, bunları törenlerde okuduğunu söyleyen Yerdelen, "Şiir okuma seçmeleri yapılacağını duyunca kendim bir şeyler yazar, öğretmenlerime okur ve seçilirdim" dedi.

Üniversite öncesi sanatın hemen her dalına özendiğini ifade eden Yerdelen, "Son birkaç yıldır, fotoğraf çekmeye başladığım dönemde sanat tarihi dersleri alırken bir şiir türü olan haliku ile tanıştım. Bir süre şiir yazdığımın farkına varmadan, daha çok başkalarının bu durumuma işaret ettiği, günlük duygu ve düşüncelerimi alt alta mısralarla anlatmaya başladığımı fark ettim. Söyleyemediklerimi mısralara farklı bir anlatımla döküyordum, kendi çektiğim fotoğraflarla birleştirerek. Son bir yıldır denize dalan kelimelere, fotoğraf yerine kendi yaptığım basit çizimler eşlik ediyor. Yazdıklarım şiir midir, değil midir bilmiyorum ama bazı kelimeler Deniz'e dalıyor" diye konuştu.

Nöroloji Uzmanından Şiir Dinletisi

Nöroloji Uzmanından Şiir Dinletisi

Nöroloji Uzmanından Şiir Dinletisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim