• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Normal doğum için sertifikalı teşvik

Normal doğum için sertifikalı teşvik
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Bilgi Eğitim’de normal doğumu teşvik etmeyi hedefleyen bir sertifika programı başlıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın da son yıllarda büyük destek verdiği normal doğumu teşvik etmek ve yüzde 50’ye varan sezaryen oranlarını azaltmak için Bilgi Eğitim’de ‘Doğum Koçluğu (Doula) ve Eğitmenliği Sertifika Programı başlıyor. 24 Mayıs-29 Haziran tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Santralİstanbul Kampüsü’nde 80 saat Doğum Koçluğu (Doula) Sertifika Programı, 96 saat Doğum Koçluğu (Doula) ve Eğitici Eğitimi Sertifika Programı olmak üzere iki farklı şekilde beş modül halinde gerçekleştirilecek.
 

Türkiye’deki üniversite sertifikalı “ilk” program olan Doğum Koçluğu (Doula) Sertifika Programı’, Sağlık Bilimleri Fakülteleri’nin ebelik, hemşirelik son sınıf öğrencilerinden mezunlarına, beslenme ve diyetetik bölümü öğrenci ve mezunlarına, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü öğrenci ve mezunlarından psikologlara ve Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarına  kadar geniş bir katılımcı grubuna açık olacak.

 NEFES TEKNİKLERİ DE ÖĞRETİLECEK

Alanında uzman isimlerin ve akademisyenlerin eğitim vereceği programın hedefinin ‘Anne Dostu Hastane Projesi’ kapsamında bu formata uygun ebeler yetiştirmek, doğum ağrı ve nefes tekniklerini öğreterek normal doğumu desteklemek, doğum evrelerini öğretmek, anne sütü ve emzirmenin önemini anlatmak, doğum öncesi erken hastane başvurularını azaltmak olduğunu açıklayan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Bilgi Eğitim yetkilileri, sertifika programlarının Anadolu’da da düzenleneceğini belirtti.

Sertifika Programı’nın içeriği ile ilgili de bilgi veren yetkililer, programda doğum koçluğunda iletişim teknikleri, anne sütü ve emzirme danışmanlığı, doğum sonu kadın sağlığı ve doğum koçunun rolü, temel doğum bilgisi, doğum nefesi, öfke kontrolü gibi çok özel konu başlıkları yer alacağını ifade etti.

Doğum Koçluğu ve Eğitmenliği Sertifika Programı’nın ücreti ise 2 bin TL olarak belirlendi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim