• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü Madalyaları Topladı

Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü Madalyaları Topladı
Mersin'de 16-17 Mart 2016 tarihleri arasında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilciliği tarafından...

Mersin'de 16-17 Mart 2016 tarihleri arasında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilciliği tarafından organize edilen Okullar Arası Okçuluk İl Birinciliği yarışmaları 165 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Mezitli Belediyesi Sosyal Tesislerinde toplam 12 kategoride gerçekleştirilen yarışmalarda, Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü sporcuları 7 kategoride il birinciliği olmak üzere toplamda 26 madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. Bu sonuçlarla sporcular, Mayıs ayında Antalya'da yapılacak olan Okullar Arası Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Yarışmayla ilgili açıklama yapan Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Aytekin Ataş, kulüp olarak öncelikli hedeflerinin ülkesine ve vatanına bağlı sporcu ruhu taşıyan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirtmiş olduğu, "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" düşüncesini taşıyan bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi. Okullar arası il birinciliği yarışmalarına disiplinli bir şekilde hazırlandıklarını ifade eden Ataş, "Amacımız, 16-17 Mayıs 2016 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'nda ilimizi başarı ile temsil edip ilk üçe girmek ve sonrasında sporcularımızın Milli Takıma davet edilmesini sağlamaktır. Hedeflerimize emin adımlarla yürümenin gururunu yaşıyoruz. 2014 yılında sporcumuz Aleyna Akçınar'ın takımlarda Dünya Şampiyonu ve hemen ardından Avrupa Şampiyonu, Betül Demir'in de takımlarda Avrupa üçüncüsü olmasının ardından okçuluk sporuna olan ilginin arttığını görmek, sporumuz adına çok sevindirici olmuştur. Amacımız, yeni Aleyna'lar yetiştirmektir" dedi.

2015 yılında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın da okçuluğa verdiği desteklerden sonra başarılarında artış olduğunun gözlendiğini ifade eden Ataş, "Sporcu sayımızın yükseldiği açık ve net bir şekilde görülmektedir. Mezitli Belediyesi Spor okullarından seçmiş olduğumuz sporculardan Çınar Taha Güzel'in minikler kategorisinde birinci olması, olimpik yay yıldız bayanlar kategorisinde Sıla Yılmaz'ın, makaralı yay erkek kategorisinde Çağatay Erwan Erdal Şibik'in ve makaralı yay yıldız bayanlar kategorisinde de Başak Anıl'ın il üçüncüsü olması da verilen desteğin önemini vurgulamaktadır. Belediye Başkanımız Neşet Tarhan'ın kulübümüze ve okçuluk branşına sunmuş oldukları değerli katkılardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim