• BIST 9524.59
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Nöbetçi Eczanelerden Sonra Nöbetçi Berber Uygulaması Başladı

Nöbetçi Eczanelerden Sonra Nöbetçi Berber Uygulaması Başladı
Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan berberler haftanın bir günü nöbetçi berber olarak hizmet veriyor.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan berberler haftanın bir günü nöbetçi berber olarak hizmet veriyor.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan 11 berber bir araya gelerek haftanın bir günü nöbetçi berber uygulaması başlatmaya karar vermelerinin ardından ilçede 17 yıldır nöbetçi berber uygulaması devam ediyor. Haftanın yedi gününde çalışan berberler cumartesi günleri tatil yaparak bir berberi nöbetçi berber olarak atıyorlar.

Acıgöl ilçesinde berberlik yapan İsa Türk yaptığı açıklamada, bu nöbetçi berber uygulamasının ilçede vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığını ilçe dışından gelen vatandaşların ise şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. Türk, "1999 yılında berber arkadaşlarımız ile almış olduğumuz bir karar ile nöbetçi berber uygulamamız yaklaşık olarak 15-16 senedir devam ediyor. İlçede bulunan tüm berber arkadaşlarımız bu uygulamadan memnun. Hafta da bir berber arkadaşımız nöbetçi oluyor ve diğer arkadaşlar rahatlıkla tatil yapıyorlar. Bu uygulamadan halkımızda memnun. Bu uygulama sayesinde ilçemiz kuaförsüz kalmıyor. Nöbetçi berberin kim olduğunu vatandaşlarımız ilçemiz küçük olduğu için rahatlıkla görebiliyor. Çarşı meydanımız tek yol kime sorsalar gösteriyorlar. Bir de zaten havlularımız dışarıda olduğu için vatandaşlar rahatlıkla nöbetçi berberi görebiliyorlar. Bu uygulamamızdan vatandaşlar gayet memnun. Buraya ilk kez gelenler şaşkınlıkla karşılıyor. Bu uygulamamızdan halkımız memnun yani" dedi.

İlçede yine berberlik mesleği yapan Dursun Türk ise cumartesi günleri nöbetçi berber uygulamasının berberler açısından son derece güzel bir uygulama olduğunu belirtti. Dursun Türk, "Bunu daha önce ki berber arkadaşlar kendi aralarında toplanmış böyle bir uygulamayı yapmışlar. Bizim için yani berberler için bu uygulama güzel bir şey. Berberlerin ilçede tatili bulunmuyordu. Arkadaşlar bu uygulamayı kendi aralarında düzenlemişler. Vatandaşlar bu uygulama karşısında çoğu ister istemez cumartesi günleri mecbur kaldığı sürece berbere gelip tıraşlarını oluyorlar" şeklinde konuştu.

Acıgöl ilçesinde cumartesi günü nöbetçi berber uygulamasına takılan bir vatandaş ise bunun berberler için iyi bir uygulama olduğunu ancak vatandaşlar için bu uygulamanın iyi olmadığını kaydetti.

Nöbetçi Eczanelerden Sonra Nöbetçi Berber Uygulaması Başladı

Nöbetçi Eczanelerden Sonra Nöbetçi Berber Uygulaması Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim