• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

'Nobel Barış Ödülü'ne aday' diyolla!

'Nobel Barış Ödülü'ne aday' diyolla!
Siz gelin Trump'a bu ödülleri verin.

ABD'nin başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı Donald Trump’ın, Nobel Barış Ödülüne aday gösterildiği ortaya çıktı!

 Özellikle İslam karşıtı açıklamalarıyla dünya kamuoyunun tepkisini çeken Trump'ın Nobel Barış Ödülü ile ne ilgisi olacağı tartışıladursun biz Trump'ın aday olabileceği ve muhtemelen kazanabileceği ödülleri sıralayalım...

 "2015-2016'NIN EN BÜYÜK İSLAM DÜŞMANI ABD'Lİ" ÖDÜLÜ


Dünya kamuoyu, İslamofobik söylemlere aşina. Ancak Trump, bu söylemleri "başkan adaylığı" ile en üst seviyeye çıkardı. "Müslümanlar ABD'ye alınmasın", "Başkan olursam camileri kapatacağım" açıklamaları Trump'ın en parlak (!) fikirleri olarak öne çıktı. 

"SON YILLARIN EN BÜYÜK PATAVATSIZI" ÖDÜLÜ


Trump'ın patavatsızlığı da ödülü hak ediyor. Engelli bir muhabirle alay etmesi, Meksikalı bir muhabiri kovması, mültecileri göndereceğini vaat etmesi ve "özgürlükler ülkesi" olarak bilinen ABD'de interneti yasaklamayı önermesi birkaç örnek...  

"2015'İN PAZARLAMA MUCİZESİ" ÖDÜLÜ


Trump, "Reklamın iyisi-kötüsü olmaz" sözünün adeta kanıtı. Başkanlık yarışının başından bu yana Trump ile yatıp Trump ile kalkıyoruz!

 "SEÇİM KAMPANYASINI EN ÇOK TROLLEYEN ADAY" ÖDÜLÜ
Trump'ı pazarlama alanında ödüle layık görmezseniz, alternatifimiz hazır. Cumhuriyetçi Parti'nin diğer adayı Ted Cruz ve Demokrat cephenin adayı Hillary Clinton gibi önemli rakipler olmasına rağmen ne Demokratlar konuşuluyor ne de Ted Cruz. Bu da Trump'ın 'trolleme' başarısı olarak ödüllendirilebilir. 

"EN LÜZUMSUZ MİMİK" ÖDÜLÜ


Trump'ın yarışı kaybetmesi durumunda en çok mimiklerinden kurtulacağımıza sevinebiliriz! Yarış başladığından bu yana birbirinden lüzumsuz mimiklerine maruz kaldık. En kötüsü hangisi, karar veremedik... 

"ALTIN AHUDUDU" ÖDÜLÜ


Aslında Trump'a kendi ülkesinden hazır bir ödül de verilebilir. Trump'ın başkanlık adaylığını kötü bir senaryo olarak değerlendirirsek en kötü filmlerin belirlendiği "Altın Ahududu Ödülleri"ne aday gösterebiliriz. Öyle ya, Trump’ın adaylık dedikoduları ilk başladığında herkes bunu kötü bir şaka sanmıştı. 

LEMAN'DAN "ALTIN LALE" ÖDÜLÜ


Trump ile Oscar ilgilenmezse, ülkemizden daha mütevazı bir ödül gönderebiliriz. Mizah dergisi Leman'ın tuhaflıklarıyla konuşulan isimlere verdiği "Altın Lale" ödülü de Trump için düşünülebilir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim