• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Nobel Barış Ödülü Verilmesini Teklif Eden Üstün Kilis’te

Nobel Barış Ödülü Verilmesini Teklif Eden Üstün Kilis’te
AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, yardımlaşma ve kardeşlik şehri olarak ismi öne çıkan Kilis, Nobel Barış...

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, yardımlaşma ve kardeşlik şehri olarak ismi öne çıkan Kilis, Nobel Barış ödülünü hak ettiğini söyledi.

Kilis'i Nobel Barış ödülüne aday gösteren ve Kilis'in ismini tüm dünyaya duyurulmasında büyük katısı olan Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Kilis'i ziyaret etti. AK Parti İl Başkanlığı'nda bir konuşma yapan Üstün, Avrupa Birliği'nin Suriyelileri yeni anlamaya başladığını ifade ederek, "Kilis'i ön plana çıkardık. Türkiye insanı, Türkiye halkı, Türkiye'nin hükümeti, bakanlıkları, AFAD'ı, kurumları, gerçekten tek tek baktığımda altın madalyaya layık. Biz öyle bir yer seçelim dedik ki, bütün dünyaya anlatırken, anlatmada kolaylık olsun, Türkiye'yi Nobel'e aday göstermiş olsaydık, politik bulunabilirdi, siyasi bulabilirlerdi. Bir ilimiz var ki, adı yardımlaşma şehri olarak ortaya çıkmış, kardeşlik olarak ortaya çıkmış Kilis, kendisinden fazla nüfusu burada barındırmış, hemen sınırın öbür tarafında da insanlara bakar hale gelmişler. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan bir sürü insan gelmiş geçmiş ama kimse "öf" dememiş, bu çok önemli, başvurumda yazmıştım, yollarını, evlerini paylaştılar, parklarını paylaştılar, ticari hayatlarını paylaştılar, işlerini paylaştılar ama "öf" filan demediler. Bundan daha büyük bir barış gösterisi olabilir mi? Bir barış ödülü verilecekse Kilisliler, bunu çoktan hak etmişlerdir. Madalya gelir gelmez bilmiyorum, inşallah gelir, ama sizler tüm dünyanın tüm insanlığın gözünde, zaten madalyaya aldınız, sizi bir kere daha tebrik ediyorum" dedi.

"Paris'e, Londra'ya acaba 2.5 milyon insan gelse ne yaparlardı" diye soran Üstün, "Kilisliler bunu yaşamışlar, kayda değer en ufak bir olay olmamıştır. İşte barış gösterisi budur. Kilis gerçekten bir barış şehri olduğunu ortaya koydu Kilis, bir yardımlaşma şehri olduğunu ortaya koydu. Sivil toplum örgütlerimiz, valiliğimiz, siyasetçilerimiz herkes bu işe sahiplenecek ve Kilis'in haklı olarak, elde ettiği, bu itibarını daha da yukarıya inşallah çıkaracaklar. Önümüzdeki günlerde, daha büyük misafirlerimiz gelecek. Sayın başbakanımız gelecek, sayın Merkel gelecek, onlarda gelecek gezecek görecekler, onlarda Kilis'imizin fedakarlıklarını görecekler, inşallah Avrupa'da dünyada, bu fedakarlığı görecek ve duyacaklar" diye konuştu.

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'e, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak, el işi Kilis yorganı hediye etti.

AK Parti il binasındaki toplantıya, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak, Merkez İlçe Başkanı Neşet Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, ilçe belediye başkanları il ve ilçe yönetimleri katıldı.

Nobel Barış Ödülü Verilmesini Teklif Eden Üstün Kilis’te

Nobel Barış Ödülü Verilmesini Teklif Eden Üstün Kilis’te

Nobel Barış Ödülü Verilmesini Teklif Eden Üstün Kilis’te

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim