• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Nizip MYO’dan Sosyal Sorumluluk Hareketi: Kan Ver Hayat Ve Doğa Canlansın

Nizip MYO’dan Sosyal Sorumluluk Hareketi: Kan Ver Hayat Ve Doğa Canlansın
Sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği büyük duyarlılıkla dikkatleri çeken Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksek Okulu örnek çalışmalarına...

Sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği büyük duyarlılıkla dikkatleri çeken Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksek Okulu örnek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

'1 Kan 3 Can" Toplumsal Duyarlılık Projesiyle yola çıkan Nizip Meslek Yüksek Okulu Türk Kızılay'ı ile birlikte kan bağışı kampanyası başlattı. Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürlük binası giriş katında Kızılay personelleri tarafından duyarlı öğrencilerin kan bağışı kabul edildi. Projenin yürütülmesinde aktif rol oynayan ve her hafta Kızılay'da gönüllü olarak çalışan Nizip MYO öğrencileri de Kızılay personeline yardım etti. Artan kan ihtiyacını karşılamak için kan bağışlarının artması gerektiğini vurgulayan Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğr. Gör. Özkan Gökçek, sağlık durumu, yaşı ve kilosu müsait olan öğrencileri kan bağışı kampanyasına katılıma davet etti. Ayrıca kan bağışında bulunan her katılımcı için bir fidan dikildiğini de duyuran Kızılay personelleri, katılımcıların sadece hayat kurtarmakla kalmadıklarını doğaya da can verdiklerini belirtti. Kan bağışı yapıldıktan sonra bağışçıların Hepatit A, Hepatit B ve AIDS gibi virüsleri taşıyıp taşımadıkları hususunda da bilgi sahibi olacaklarını belirten Kızılay personelleri, kan bağışına katılımdan memnun kaldıklarını ifade ederek, Nizip Meslek Yüksek Okulu idarecilerine ve öğrencilerine teşekkürlerini sundu. "1 Kan 3 Can" projesini hayata geçiren ve altı yıldır bu konuda Türk Kızılay'ına destek veren Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Veliddin Çiftci de gönüllü katılım esasına dayalı olan kan bağışının hayati bir önem taşıdığını söyleyerek, milletçe zor bir süreçten geçtiğimizi ve bu süreçte hem öğrencilerin hem de vatandaşların kan verme hususunda daha bilinçli olmaları gerektiğini vurguladı. Sosyal medyada terör olaylarından sonra kan anonsları ile kaos ortamı oluşturulmak istendiğini, halkın bunlara itibar etmemesi gerektiğini, Kızılay'ın tüm kan ihtiyacını karşıladığını belirten Öğr. Gör. Çiftci; kan bağışının sadaka mahiyetinde olduğunu hatırlatarak, bir olalım, iri olalım, diri olalım felsefesine kan bağışı yoluyla katkı sağlamak arzusunda olduklarını sözlerine ekledi. Türk Kızılayının yapmış olduğu çalışmalar hususunda Nizip Meslek Yüksek Okulunun gerekli desteği vermekten hiçbir zaman kaçınmayacağı Nizip Meslek Yüksek Okulu idarecileri tarafından vurgulandı.

Nizip MYO’dan Sosyal Sorumluluk Hareketi: Kan Ver Hayat Ve Doğa Canlansın

Nizip MYO’dan Sosyal Sorumluluk Hareketi: Kan Ver Hayat Ve Doğa Canlansın

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim