• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Nitel Veri Hazırlama Analizleri Geliştiriliyor

Nitel Veri Hazırlama Analizleri Geliştiriliyor
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan "MAXQDA Nitel Veri Analizi" projesi İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan "MAXQDA Nitel Veri Analizi" projesi İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Proje kapsamında verilecek eğitim ile katılımcı öğretim elemanlarının nitel veri analizi süreçlerine ilişkin bilgilerini artırmak ve son yıllarda sıklıkla tercih edilen MAXQDA nitel veri analizi programının kullanımına, analiz sonuçlarının yorumlanmasına ve raporlanmasına ilişkin temel bilgi ve beceriler kazandırması amaçlanıyor. Gerçekleşecek eğitim ile birlikte farklı alanlardan katılımcı öğretim elemanları arasında etkileşim söz konusu olabileceği belirtilirken, eğitim ortamındaki paylaşımları, gelecekte yapacakları araştırmalar için yol gösterici olacağı açıklandı. Alınacak eğitimlerden sonra öğretim elemanlarının, gelecekte yapacakları araştırmalarında nitel verilerin analizini daha kısa zamanda, etkili bir şekilde yapabilmeleri mümkün olabileceği söylendi. Ayrıca günlük hayat içerisinde gördükleri problemleri nitel bağlamda daha sağlıklı değerlendirmelerine ve kavramsallaştırmalarına katkı sağlayacağı düşünülüyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, "Projenin tamamlanmasının ardından katılımcılar, yu¨ru¨ttu¨kleri nitel araştırmalarda içerik analizi tekniği kullanabilecek. MAXQDA programını kullanarak kendi araştırma projelerini oluşturup dokümanlarını analiz edebilecek. Nitel veri analizi için gerekli temel adımları öğrenecek, dokümanlarını kodlayabilecek, sınıflandıracak ve temalara ayırabilecek. Aynı zamanda katılımcılar, sözlüksel arama yapmayı öğrenecek, kodlarını kategorik değişkene do¨nu¨s¸tu¨rebilecek ve MAXQDA kullanarak nasıl takım çalışması yapabileceklerini öğrenecekler.Ek olarak nitel veri analizi sonuçlarını nasıl raporlas¸tıracakları konusunda bilgi ve beceride kazanacaklar" diye konuştu.

Nitel Veri Hazırlama Analizleri Geliştiriliyor

Nitel Veri Hazırlama Analizleri Geliştiriliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim