• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Nişantaşı Üniversitesi’nden Bildiriyi İmzalayan Akademisyenlere İstifa Çağrısı

Nişantaşı Üniversitesi’nden Bildiriyi İmzalayan Akademisyenlere İstifa Çağrısı
Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" tarafından yayınlanan bildiride imzası bulunan...

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" tarafından yayınlanan bildiride imzası bulunan Nişantaşı Üniversitesi akademisyenlerini istifaya davet etti.

'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" tarafından "Bu suça ortak olmayacağız" başlığıyla yayınlanan bildiride imzası bulunan akademisyenlere bir tepki de Nişantaşı Üniversitesi'nden geldi.

Üniversitelerin siyaset değil, bilim yuvası olduğunu belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, üniversitenin bildiriye imza atan akademisyenlerini istifaya davet etti.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisinde yer alan ifadeleri kesinlikle kabul etmediklerini belirten Levent Uysal, "Nişantaşı Üniversitesi olarak ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan olaylarla ilgili yayınlanan bildiriyi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bu bildiriye imza veren akademisyenler meseleyi çarpıtıyor ve doğru yerden bakamıyor. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü hiçe sayan ve önemsemeyen bu bildiriye imza atan akademisyenlerin öğrencilerimize de faydası dokunacağına inanmıyorum. Bu nedenle sözkonusu bildiride ismi geçen akademisyenleri istifaya davet ediyorum. Bu konuda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilecek talimatlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Biz, ülkemizin 2023 hedeflerine katkı sağlayacak şekilde bilim ve teknoloji üretimine katkı yapmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızın tek ekseni de bu olacaktır" dedi.

"MİLLETİN DEĞERLERİYLE ÇATIŞMAYIN"

Üniversitelerde her düşüncenin tartışılabileceğini ancak bazı kırmızı çizgilere dokunmamak gerektiğini belirten Levent Uysal, "Üniversitelerimiz her türlü görüş ve düşüncenin paylaşılıp tartışılabileceği demokratik ve özgür bir yapıya sahiptir. Ancak yüce milletimizin büyük bedeller ödeyerek sahip olduğu birtakım hassasiyetler ve kırmızı çizgiler var. Bu kırmızı çizgilere dokunulmaması ve milletin değerleriyle çatışılmaması gerekiyor" diye konuştu.

Nişantaşı Üniversitesi’nden Bildiriyi İmzalayan Akademisyenlere İstifa Çağrısı

Nişantaşı Üniversitesi’nden Bildiriyi İmzalayan Akademisyenlere İstifa Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim