• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Nişantaşı Üniversitesi Konya Educaturk Fuarı’ndaydı

Nişantaşı Üniversitesi Konya Educaturk Fuarı’ndaydı
Konya'da 28-29 Mart düzenlenen Educaturk Yükseköğretim Fuarı yoğun öğrenci ilgisiyle tamamlandı.

Konya'da 28-29 Mart düzenlenen Educaturk Yükseköğretim Fuarı yoğun öğrenci ilgisiyle tamamlandı. Yaklaşık 37 üniversitenin katıldığı ve birçok eğitim seminerinin verildiği fuara İstanbul Nişantaşı Üniversitesi de katıldı.

YGS'nin ardından öğrencilerin heyecanlı olduğu görülen fuarda, hem devlet hem de vakıf üniversitelerinin tanıtım stantları yoğun ilgi gördü.

Nişantaşı Üniversitesi ve Üniversite Tercih Merkezi Tercih Danışmanı Hatice Karataş, öğrencilerin çok heyecanlı olduğunu ve LYS'ye geri sayımın başladığını söylerken, öğrencilerin bu sebeple de doğru tercih hakkında ciddi bir araştırma ihtiyacı duyduklarını dile getirdi. Üniversite Tercih Merkezi'nden bu konuda büyük fayda göreceklerini dile getiren Karataş, "Öğrenciler, veliler ve rehber öğretmenlerin doğru tercih konusunda merak ettikleri birçok konu var. Bu soruların doğru cevaplarını ise nereden bulabileceklerini bilmiyorlar. Onlar için en doğru kaynak bilgi amaçlı olarak YÖK'ün sitesi YÖK Atlas'tır. Tercih motoru açısından ise Üniversite Tercih Merkezi'dir. Doğru kaynaktan bilgi almak, hedef belirlerken en önemli hamledir" dedi.

"ARTIK HEDEF 3. NESİL ÜNİVERSİTELER"

"İş dünyası-üniversiteler işbirliği günümüzde en çok rastlanması istenen ortak bir çalışma tarzıdır. Günümüzde 3.Nesil Üniversite ayarına hâkim olan devlet ya da vakıf üniversiteleri öğrenciler tarafından önemli bir tercih sebebi olarak görülmekte. Vakıf üniversiteleri arasında bu tarzı benimseyen ilk üniversitelerden biri olan Nişantaşı Üniversitesi çağdaş ve yenilikçi çizgisiyle iş dünyası-üniversiteler işbirliği konusunda ciddi projeler geliştiriyor" diyen Hatice Karataş, "Nişantaşı Üniversitesi, KOSGEB ile yapılan çalışmaların proje geliştiren ve iş dünyasına adım atmak isteyen öğrencilere destekler vaat ediyor" dedi. Öğrencilerin seçecekleri üniversiteleri çok iyi araştırmaları gerektiğinin üzerinde duran Karataş, "Artık günümüzde sadece bir yüksek öğrenimi bitirmek yeterli değil. Öğrenciler tarafından, üniversitelerin çift anadal, master, yabancı dil öğrenimi sunmanın dışında iş dünyasıyla entegre olması ve mezuniyet sonrasında iş garantisi vermesi bekleniyor" açıklamalarında bulundu.

Nişantaşı Üniversitesi Konya Educaturk Fuarı’ndaydı

Nişantaşı Üniversitesi Konya Educaturk Fuarı’ndaydı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim