• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Nişantaşı Üniversitesi Egeli Öğrencilerle Buluştu

Nişantaşı Üniversitesi Egeli Öğrencilerle Buluştu
Eket Fuarcılığın organize ettiği Bodrum-Muğla-Fethiye Fuarlarında Nişantaşı Üniversitesi Egeli öğrencilerle buluştu.

Eket Fuarcılığın organize ettiği Bodrum-Muğla-Fethiye Fuarlarında Nişantaşı Üniversitesi Egeli öğrencilerle buluştu.

Birer gün ara ile düzenlenen Ege Bölgesindeki eğitim fuarlarına yoğun ilgi gösterildi. Devlet ve Vakıf üniversitelerinin katılımlarıyla sağlanan organizasyonda, üniversite tanıtımı, doğru tercih ve kariyer seminerleri yapıldı.

Eket Fuarcılığın organize ettiği Bodrum-Muğla-Fethiye fuarlarında yer alan Nişantaşı Üniversitesi ve Üniversite Tercih Merkezi öğrencilerle sıcak temasta bulunarak doğru tercih ve kariyer seçimi hakkında bilgi paylaştı. Nişantaşı Üniversitesi Üniversite Tercih Merkezi Eğitim Uzmanı Hatice Karataş, LYS sınavına çok az bir süre kaldığını, ancak öğrencilerin halen hangi puan türünde sınava gireceklerini bilmediklerini ve meslek seçimlerinde kararsızlık yaşadıklarını dile getirdi. Nişantaşı Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversite yetkililerinin de fuarlarda aynı sorularla karşılaştıklarına değinen Karataş şunları söyledi: "Üniversite Tercih Merkezi olarak yolunu bulmak isteyen öğrencilerimize rehberlik ediyoruz. Ancak, çoğunun kafası çok karışık. Sınav psikolojisini yoğun yaşamaktalar. Önerilerimiz tercih etmek istedikleri üniversite ve bölümleri en iyi şekilde araştırmaları. Ayrıca Yükseköğrenim Kurulu oluşturduğu YÖK Atlas'tan da yüksek ölçüde fayda sağlayacaklarını öneriyoruz".

"EGELİ ÖĞRENCİLER İSTANBUL'U HEDEFLİYOR"

"Ege'de üniversite adayı öğrencisi yoğun" diyen Hatice Karataş sözlerine şu şekilde devam etti: "Ağırlıklı olarak İzmir, Muğla, Aydın ve Denizli üzerinde bugüne kadar yoğunlaşma görülse de, bölgede artan üniversite adayı genç nüfusu nedeniyle hedefler İstanbul ve Ankara'ya yoğunlaşmış durumda. Yapılan görüşmelerden sözel öğrencilerin daha ağırlıkta olduğunu tespit ettik. Bölgedeki öğrenciler tarafından TM2, TM3, TS1 ve TS2 alanlarında yoğun bir tercih olacağını söyleyebiliriz. Yine hatırı sayılır bir MF4 öğrenci portföyü de var".

İZMİR'DE TERCİH FUARI YAPILACAK

Eket Fuarcılık Eğitim Fuarları Genel Koordinatörü Oğuzhan Aydın ise Bodrum ve Fethiye'de ikinci defa eğitim fuarı düzenlendiklerini belirtirken, önümüzdeki eğitim fuarları döneminde Ege'de yeni fuar lokasyonlarının olacağı bilgisini verdi. Ağırlıkta, Karadeniz, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yoğunlaşan eğitim fuarlarının bu konuda bakir kalan Ege Bölgesinde de artacağının sinyallerini veren Aydın, "Bölgede yoğun çalışmalarımız sürmekte. Ege bölgesinin sahil kesimlerinde potansiyel çok yüksek. 26-27 Temmuz 2016 tarihinde Tepekule Kongre Merkezi İzmir'de bu yıl ilk defa tercih fuarı yapacağız. Bu anlamda bölgede bir ilke imza atıyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim