• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Nişanlısını Öldüren Polise Müebbet

Nişanlısını Öldüren Polise Müebbet
Manisa'da kendisi gibi polis olan nişanlısını ensesinden vurarak öldüren sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Manisa'da kendisi gibi polis olan nişanlısını ensesinden vurarak öldüren sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde 28 Ağustos 2015 günü evli olduğunu gizleyerek nişanlandığı kendisi gibi polis memuru olan Gülay Memiş'i ensesinden vurarak öldüren B.T.'nin ceza davasının karar duruşması Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İkinci kez hakim karşısına çıkan sanık B.T.'nin avukatlığını Nuri Türkan yaparken, Gülay Memiş'in ailesinin avukatlığını İshak İmam yaptı. Davaya ayrıca Gülay Memiş'in babası Ali İhsan Memiş, annesi Hatice Memiş, oğlu Mehmet Biçiçi ile erkek kardeşi Yasin Memiş, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve öldürülen polis memuru Gülay Memiş'in görev arkadaşları da katıldı. Karar duruşmasında iki sayfalık savunması okunan B.T.'nin, ifadeleri dikkat çekti. Savunmasında Memiş ailesinden özür dileyen sanık B.T. "En temel hak insanın yaşam hakkıdır. Bu yaşam hakkı ne olursa olsun kimsenin elinden alınamaz. Ben bir hata işledim. Bu hatamı da biliyorum. Ailesinden özür diliyorum. Maddi ve manevi olarak her zaman Gülay Memiş'in ailesinin yanındayım. Ben Gülay'ı çok sevmiştim" şeklindeki ifadesi dikkat çekti.

İNDİRİM TALEBİ REDDEDİLDİ

B.T.'nin avukatı Nuri Türkan, mahkemeye iyi hal indiriminden yararlanılması talebinde bulundu. Son savunmaların yapılmasının ardından hakim karar için 15 dakikalık ara verdi.

Aranın ardından tutuklu sanık B.T.'nin tüm ceza indirim talepleri reddedilerek müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmanın ardından B.T. Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, Gülay Memiş'in avukatı İshak İmam, sonucun kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. İmam, "Kısa bir zamanda bu sonucun çıkması bizim için çok büyük mutluluk. Hiçbir indirimden yararlandırılmayarak direk müebbet verilmesi bizim için zafer niteliğinde bir karardır" dedi.

Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, adliye önünde toplandı. Ellerine öldürülen Gülay Memiş'in fotoğraflarının olduğu pankartları taşıyan kadınları kadın cinayetlerine ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesini istedi. Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, kadın cinayetlerinde indirim uygulanmamasını istediklerini söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay 28 Ağustos 2015 tarihinde Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir'de görev yapan polis memuru B.T. (38), evli olduğunu gizleyerek Manisa Trafik Tescil Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Gülay Memiş (38) ile nişanlandı. Birlikte aynı eve çıkan polis memurları, dün gece sebebi öğrenilemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine B.T.,tabancasıyla nişanlısı Gülay Memiş'i vurdu. Kanlar içerisinde yerde kalan Gülay Memiş'i öylece bırakan B.T., şahsi otomobiliyle kaçtı. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri polise ihbarda bulundu. Polis ihbar üzerine gittikleri evde polis memuru Gülay Memiş'i yerde kanlar içinde buldu. Ensesinden bir el ateş edilerek öldürüldüğü tespit edilen Gülay Memiş'in ailesinin nişanlısı B.T. ile buluşacağını belirtmesi ve evin çevresindeki güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından Manisa polisi, Gülay Memiş'i arama çalışması başlattı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru B.T.'nin aracı Ayfonkarahisar'da terk edilmiş halde bulundu. Bunun üzerine yol üzerindeki otobüslerde kontroller yapan polis ekipleri, B.T.'yi 29 Ağustos günü sabah saatlerinde Eskişehir Sivrihisar kavşağı yakınlarında bir yolcu otobüsünde yakaladı. Yolcu otobüsünde yakalanan B.T.'nin beylik tabancasını başına dayayarak kendisini teslim almaya gelen meslektaşlarına direndiği iddia edildi. Polislerin ikna çabalarının ardından B.T. teslim oldu.

Nişanlısını Öldüren Polise Müebbet

Nişanlısını Öldüren Polise Müebbet

Nişanlısını Öldüren Polise Müebbet

Nişanlısını Öldüren Polise Müebbet

Nişanlısını Öldüren Polise Müebbet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim