• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Nimet Baş'tan Şafak Pavey'e yanıt!

AK Partili vekil Nimet Baş, CHP'li Şafak Pavey'in Meclis'teki dünkü konuşmasına sert tepki gösterip, "Siz kim oluyorsunuz!" dedi
Dün Meclis'te tarihi bir gün yaşandı ve 14 yıl aradan sonra AK Partili 4 kadın vekil Meclis'e başörtüsüyle geldi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Tbmm Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı. Bu konuşmayı; her şeyin yasak olduğu genel kurulda yaptığını dile getiren Pavey, artık Ak Parti'nin başı açık vitrin vekillerinin; emanet oyları, gerçek sahibelerine geri verme zamanının gelip çattığını düşündüğünü ifade etti.
 
CHP'li Pavey'in bu açıklamasına en sert tepki, Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş'tan geldi. Radikal Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin'in Trt Türk'deki "Görüş Farkı" programına katılan Baş,"Siz kim oluyorsunuz da bizi 'vitrin' olmakla suçluyorsunuz!! Ne hakla ! Ne hakla! Şiddetle reddediyorum. Ben de kendisinin bir vitrin olduğunu düşünüyorum. Sosyal demokrat görünüp bazı sosyal demokratların oylarını aldığını düşünüyorum." dedi.
 
"SİZ KİM OLUYORSUNUZ!"
 
MHP'li Ruhsar Demirel ve Bdp'li Pervin Buldan'ın konuşmalarını çok beğendiğini ve alkışladığını söyleyen Ak Parti'li Nimet Baş, Chp'li Şafak Pavey'in hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.
 
Pavey'in "Vitrin" sözünün yanı sıra bazı AK Partililerin başörtülü eşlerinden utandığına ilişkin sözleri de rahatsız edici bulduğunu kaydeden Baş, "Yine ne hakla diyorum. Kimsenin eşinden utandığı yok. Bugüne kadar bu kadınları dışlayan, rencide eden siyaset anlayışı içinde yer alacaksınız, sonra da dönüp utanmadan "siz eşlerinizden utanıyorsunuz "diyeceksiniz…Ne hakla! Siz kim oluyorsunuz da insanların eşleriyle ilgili duygularıyla oynuyorsunuz. Bunları bir erkek vekil söylemiş olsaydı çok daha sert tepki toplardı. Bu vesayetçi bir dildir. Asıl Chp vitrindir. Arasına demokrasi süslemeleri katılsa da, kazıdığınız zaman altından bu çıkar." diye konuştu.
 
"ATATÜRK'Ü BAŞIMIZA KAKMAYIN"
 
Şafak Pavey'in "Özgür bir hayat çok yavaş kurulur ama çok hızlı yıkılır. Tam da bu nedenle, Çiçekli başörtüsü ve daracık pantolonuyla, Çamlıca parkının kuytularında, sevgilisiyle öpüşen genç kıza, özgürlüğünü Mustafa Kemal'e borçlu olduğunu hatırlatmak istiyorum." sözlerine de tepki gösteren Baş, "Parklardaki gençlerle ilgili bir değerlendirme yaptıktan sonra 'bunu da Mustafa Kemal'e borçlusunuz' dedi..
 
Yani artık bu ülkenin kurucusunu anmanın da 'çok katı ideolojik bakış açılarıyla ona da borçlusunuz buna da borçlusunuz' bunu da bilmiyorum, ama gelişmiş demokrasilerde bu diller de mümkün değil.
 
Elbette bu ülkede hepimizin şehitlerimize borçları var, ama bu bu kadar da yani bu ülkede her konuda herkesin başına sürekli kakılacak bir mevzu olarak da Mustafa Kemal Atatürk gündeme getirilmese iyi olacak.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim