• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Nilüfer’de Spor Şenlikleri İçin Hazırlıklar Başladı

Nilüfer’de Spor Şenlikleri İçin Hazırlıklar Başladı
Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nin 15'incisi için hazırlıklar başladı.

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nin 15'incisi için hazırlıklar başladı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bütün okulların şenliğe katılmalarını istedi.

Geçtiğimiz yıl 17 bin 285 öğrencinin yer aldığı Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri bu yıl daha geniş çapta yapılacak. Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenecek olan 15. Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri için hazırlıklar başladı.

20 Nisan - 20 Mayıs tarihleri arasında atletizmden, squasha kadar 25 farklı branşta gerçekleştirilecek şenliklerle ilgili Nilüfer'de eğitim veren okulların müdürleri Holiday İnn Otel'de düzenlenen toplantıda bilgilendirildi. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını içine alan Spor Şenlikleri'ne her geçen yıl katılımın daha da arttığını belirtti. Bozbey, "Spor kenti Nilüfer diyorsak, her kesim spor yapma imkanını elde etmeli. Biz de bu hedefle tesislerimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Her yıl okullarımızdan katılım artıyor. Eğer bu kentte 400 bin kişi yaşıyorsa, 350 bin kişi bu şenliklere katılsın istiyoruz. Tüm okullarımızın şenliklere katılmasını istiyoruz, bu çok önemli. Çünkü biz, sporu şenlik adı altında içselleştirebilirsek, sporu halk için alışkanlık haline getirebilirsek en önemli başarıyı sağlamış olacağız. Biz bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyoruz. Görev alacak öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Nitelikli ve nicelikli bir şenlikle Türkiye'ye örnek olacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışması neticesi Uluslararası Spor Şenlikleri'ni sürdürülebilir hale getirdiklerini belirterek, "Büyük bir başarıyı birlikte sağlayacağız" dedi.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da Spor Şenlikleri'ne tüm desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, bu şenliklerin kente değer kattığını söyledi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, "Belediyemizin 14 yıldır kurumsallaştırdığı Spor Şenlikleri, sadece ilçemizde değil, Türkiye çapında kardeş okullarımızın kaynaşmasına olanak sağlıyor" dedi.

Geçtiğimiz yıl yapılan Nilüfer 14. Uluslararası Spor Şenlikleri'ne 140 eğitim-öğretim kurumundan toplam 17 bin 285 sporcu-öğrenci katılmıştı. 26 branşta, 160 farklı kategoride yaklaşık bin 800 takımın mücadele ettiği şenliklerde dereceye giren öğrencilere 4000'e yakın madalya, 130 takıma kupa verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim