• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Nilüfer'de kadınlara meslek kursu

Nilüfer'de kadınlara meslek kursu
Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Kalıcı Makyaj Tekniği ve Mikro Pigmentasyon Eğitimi" başladı.

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Kalıcı Makyaj Tekniği ve Mikro Pigmentasyon Eğitimi" başladı. Uzman Pigmenist tarafından verilen eğitim sonunda kadınlar, alacakları belge sayesinde iş sahibi olabilecek.

Nilüfer Belediyesi'nin kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim kursları devam ediyor. Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün İş ve Meslek Edindirme Bürosu tarafından düzenlenen "Kalıcı Makyaj Tekniği ve Mikro Pigmentasyon Eğitimi" başladı. Başvurunun yoğun olduğu kursa, ilk olarak 20 kişi alındı.

Barış Spor ve Gençlik Merkezi'ndeki atölye salonunda Uzman Pigmenist Naz Nezahat Yanmaz tarafından, kalıcı makyaj tekniklerinin yanı sıra uygulamalı eğitimler de verilecek. Kurs sonunda katılımcılara permanent makeup cihazı ekipmanlarıyla birlikte hediye edilecek.

Avrupa'daki verilen eğitimlerin tamamının eksiksiz olarak kursiyerlere aktarılacağını belirten Uzman Pigmenist Naz Nezahat Yanmaz, bu konudaki talebin Türkiye'de çok fazla olduğunu vurgulayarak "Bu eğitimi alanlar hemen iş bulabilecek. Kalıcı makyaj tekniklerini, kullanılan cihazları ve boya türlerini yakından tanıyacağız. Deri ve canlı mankenler üzerinde uygulamalı eğitimlerimiz olacak. Kalıcı makyaj tek başına bir alandır. Milli Eğitim müfredatlarında eğitimi olmadığı için eğitimler özel olarak sağlanabiliyor. Türkiye'de bu konuda çok iyi eğitimcilerimiz var. Kursiyerlerimiz, eğitimler sonunda profesyonel olarak bu işi yapabilecek kapasiteye gelecekler ve hastanelerde, güzellik salonlarında, steril olan kuaför salonlarında çalışma imkanı bulabilecekler." ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda eğitimsiz kişiler tarafından yapılan uygulamalarda büyük sorunlar yaşandığını belirten Yanmaz, "Profesyonel olarak bu işi yapan kişilere çok ihtiyaç var. İşini iyi yapanlar, alanında isim olarak tanınacak. Özel olarak yüksek ücretler karşılığında verilen bu eğitimlerin Nilüfer Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilmesi çok güzel bir şey. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e kadınlara bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum. Kadınlar bu sayede meslek sahibi olabilecek" diye konuştu.

Toplam 60 saat sürecek olan eğitim sonunda kursiyerlere, uluslararası alanda geçerliliği olan belge verilecek. Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu, eğitim devam ederken sektörde çalışma yürüten firmaları kursa davet ederek, kursiyerlerin istihdamında aracı olacak.

İş ve Meslek Edindirme Bürosu, talep doğrultusunda bu alanda ve farklı alanlarda yeni kurslar da düzenleyecek.

Nilüfer'de kadınlara meslek kursu

Nilüfer'de kadınlara meslek kursu

Nilüfer'de kadınlara meslek kursu

Nilüfer'de kadınlara meslek kursu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim