• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Nilüfer'de ilkokul için eylem yapıldı

Nilüfer'de ilkokul için eylem yapıldı
Bursa'nın Nilüfer ilçesi Ertuğrul Mahallesi sakinleri, çocuklarının başka mahallelerde okula gitmesini istemediklerini belirterek yetkililere "Mahallemize...

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Ertuğrul Mahallesi sakinleri, çocuklarının başka mahallelerde okula gitmesini istemediklerini belirterek yetkililere "Mahallemize ilkokul istiyoruz" çağrısı yaptı.

Ertuğrul Mahalle Komitesi üyeleri, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Çalışma Grubu üyeleri ve çok sayıda mahalle halkı açıklamaya katıldı. Mahalle Komitesi adına açıklama yapan Ertuğrul Gönülsüz, "2013 yılından bugüne çocuklarımızın kendi mahallelerinde eğitim görebilmeleri için tüm anayasal haklarımızı kullanarak bir mücadele yürütmekteyiz. Ertuğrul Mahallesi'nde yaşayan çocuklarımız 1999 yılına kadar Ertuğrul İlkokulu'nda eğitim gördü. 1999 yılında Koç İlköğretim Okulu'nun açılmasıyla hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerimiz daha modern ve yeterli olanaklara sahip bir okulda eğitim görmeye başladı. Ancak 2013 yılında 4+4+4 eğitim sistemi gerekçe gösterilerek, Koç İlköğretim Okulu, ortaokula dönüştürüldü. İlkokul çağındaki öğrencilerimiz öğrenimlerini sürdürebilmek için Altınşehir Mahallesi Rotary İlkokulu ve Yüzüncüyıl Mahallesi Emir-Koop İlköğretim Okulu'na gitmek zorunda bırakıldı. Bu uygulamayla bir çok ailenin sırtına servis külfeti yüklenirken, minicik çocuklar eğitim alabilmek için iki buçuk kilometre yol yürümek zorunda bırakıldı." dedi.

Eski köy okulu binasının yıkılarak yerine yeni bir ilkokul yapılması için çok mücadele ettiklerini kaydeden Gönülsüz, "Ancak talebimizle ilgili en yetkili ağızlardan aldığımız sözler halen yerine getirilmedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yakın tarihlerde konu ile ilgili aldığımız bilgi, Milli Emlak Müdürlüğü'nün eski köy okulu arazisinin mülkiyetini Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devretmemesi nedeniyle şu an ilkokul yapılmasının mümkün olmadığı yönünde oldu. Bugün buradan tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Biz Ertuğrul Mahallesi sakinleri, çocuklarımızla birlikte, mahallemize ilkokul yapılana kadar tüm demokratik haklarımızı kullanarak mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkmak, toplumun geleceğine sahip çıkmaktır." diye konuştu.

Nilüfer'de ilkokul için eylem yapıldı

Nilüfer'de ilkokul için eylem yapıldı

Nilüfer'de ilkokul için eylem yapıldı

Nilüfer'de ilkokul için eylem yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim