• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Nilüfer’de Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Nilüfer’de Gerçeğini Aratmayan Tatbikat
Nilüfer Belediyesi'nde yapılan acil durum tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Nilüfer Belediyesi'nde yapılan acil durum tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı öncülüğünde Zabıta Müdürlüğü, NAK, Nilüfer Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Bursa Şubesi ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü iş birliği ile Halk Evi'nde yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı. Deprem tatbikatı siren sesi ile başladı. Bu sırada görevliler "Dikkat bu bir deprem tatbikatıdır" ikazında bulunarak, herkesin çök-kapan-tutun pozisyonu alması söylendi. 2 dakika süren deprem tatbikatının ardından sarsıntı sonucu meydana gelen yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Bu sırada görevliler, binada bulunanların güvenli bir şekilde binayı tahliye etmesi uyarısında bulundu. Halk Evi'ndeki personel ve tatbikat sırasında kurum içerisinde bulunan vatandaşlar, görevlilerin yönlendirmesi ile binayı tahliye etti. Tahliye sırasında asansörlerin kullanılmasına izin verilmedi. Tahliye olan bütün personel ve vatandaşlar binanın arkasındaki toplanma alanında bir araya geldi.

Tatbikatta senaryo gereği binada mahsur kalan bir kişi, teras katından itfaiyenin yangın merdiveni ile kurtarıldı. Çıkan yangından etkilenenler de ekipler tarafından sedye ile dışarı çıkartıldı. Başarıyla gerçekleşen kurtarma çalışmasını çevrede bulanan vatandaşlar da ilgiyle izledi. Kurtarma çalışmasının ardından itfaiye tarafından oluşturulan yangın standında personel söndürme çalışmasına katıldı.

Tatbikat plan çerçevesinde sorunsuz bir şekilde tamamlanırken, Nilüfer Belediyesi personeli de olası bir afet ve acil durum karşısında yapılacaklar konusunda tecrübe kazandı. Tatbikatta, Nilüfer Belediyesi'nin kardeş kenti Tokai'den gelen Afet Önleme ve Kriz Yönetimi Uzmanı ve Yangın Söndürme personeli Hiroyuki Kawasaki de çalışmaları yakından takip etti.

Nilüfer’de Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Nilüfer’de Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Nilüfer’de Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim