• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Nilüfer Ve Hanau Müziğin Evrenselliğinde Buluşuyor

Nilüfer Ve Hanau Müziğin Evrenselliğinde Buluşuyor
Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı kapsamında Almanya'nın Hanau şehrinden Bursa'ya gelen genç müzisyenler, ilk konserlerini Nilüfer Belediyesi...

Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı kapsamında Almanya'nın Hanau şehrinden Bursa'ya gelen genç müzisyenler, ilk konserlerini Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde verdi.

Daha önce Nilüferli öğrencilerin Almanya'ya giderek konser verirken, bu defa Almanya'dan genç müzisyenler Nilüfer'e geldi. Alman konuklar ve Nilüfer Belediyesi Müzik Eğitim Çalışmaları'na katılan gençler, müziğin ortak diliyle dostluğu ve kardeşliği pekiştirecekler.

Program, Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde düzenlenen açılış kokteyliyle başladı. Hanau'dan gelen genç müzisyenler açılış kokteylinde konser verdi. Konsere Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yanı sıra Hristiyan Demokrat Birliği Partisi Hessen Eyalet Milletvekili İsmail Tipi, Hanau Meclis Üyesi ve Hanau - Nilüfer Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Kuşçu, Hanau Müzik Okulu Yöneticisi Michael Schnadt ile belediye personeli katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dostluk, kardeşlik ve dünya barışı adına kardeş kentlerle ilişkileri çok önemsediklerini söyledi.

Nilüfer Belediyesi'nin kardeş şehirlerinden biri olan Almanya'nın Hanau kentiyle bağlarını Müzik Öğrencileri Değişim Programı'yla perçinlediklerini ifade eden Başkan Bozbey, "Bu program, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Hanau'da başladı. Nilüferli öğrenciler Hanau'ya giderek ortak konserler verdi. Bu konserler iki kültürün müziğin evrenselliğinde buluşmasıydı ve notalarla kurulan sağlam dostluk köprülerinin adıydı" dedi.

Hristiyan Demokrat Birliği Partisi Hessen Eyalet Milletvekili İsmail Tipi de, Türk ve Alman gençlerinin bir araya gelerek aynı dili konuşmalarının müziğin dili, cinsiyeti, ırkı ve rengi olmadığını gösterdiğini ifade etti. Tipi, "Şiddetten, acıdan ve savaştan kaçan milyonlarca insanın göç halinde olduğu bir dönemde özellikle halklar arasındaki bu dostluğu pekiştirdiği için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün Nilüfer'de yaşanan müzik kardeşliğinin, sadece Hessen-Nilüfer-Hanau arasında kalmamasını, tüm dünyaya yayılmasını temenni ediyorum. 17 yıllık başkanlık döneminiz Nilüfer'i modern bir ilçe haline getirdiğinizi görmek de ayrı bir mutluluk verici" dedi

Hessen Milletvekili İsmail Tipi, Başkan Bozbey'e "Hessen" rozeti, Hanau Meclis Üyesi ve Hanau - Nilüfer Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Kuşçu da Hanau-Nilüfer kardeşliğini temsil eden rozet taktı. Başkan Bozbey daha sonra konuk heyete Nilüfer "Barış Meclisi'ni gezdirerek bilgi verdi.

Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı kapsamında Hanau'dan gelen genç müzisyenler ile Nilüfer Belediyesi Müzik Eğitim Çalışmaları'na katılan bir grup öğrenci, 27 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de Konak Kültürevi'nde sahne alacak.

Etkinlik, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de Gölyazı Kültürevi'nde düzenlenecek olan "Büyük Dostluk Konseri"yle sona erecek.

Nilüfer Ve Hanau Müziğin Evrenselliğinde Buluşuyor

Nilüfer Ve Hanau Müziğin Evrenselliğinde Buluşuyor

Nilüfer Ve Hanau Müziğin Evrenselliğinde Buluşuyor

Nilüfer Ve Hanau Müziğin Evrenselliğinde Buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim