• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Nilüfer Halk Kart’tan 6 ayda 75 bin 871 TL’lik sosyal yardım harcaması yapıldı

Nilüfer Halk Kart’tan 6 ayda 75 bin 871 TL’lik sosyal yardım harcaması yapıldı
Bursa Nilüfer Belediyesi'nin dar gelirli yurttaşların yaşamına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı "Halk Kart" uygulamasında, 6 ayda toplam 75 bin 871...

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin dar gelirli yurttaşların yaşamına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı "Halk Kart" uygulamasında, 6 ayda toplam 75 bin 871 TL'lik harcama yapıldı.

Dar gelirlilerin yaşam standartlarını yükseltmek için çeşitli projeler üreten Nilüfer Belediyesi, Halk Kart sahiplerine her ay gıda, temizlik ve giyim ihtiyaçlarını karşılamaları için 100'er TL yükleme yapıyor.

Geliri belli bir düzeyin altındaki yurttaşların yaşamına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen Halk Kart uygulamasında, kart sahipleri 2015'in son 6 ayında toplam 75 bin 871 TL'lik harcama yaptı. Geçtiğimiz Temmuz ayında uygulanmaya başlanan proje kapsamında Halk Kart kullanan 275 kişi her ay kartlarına yüklenen 100 TL ile anlaşmalı marketlerden ihtiyaçlarını karşıladı.

BAŞKAN BOZBEY: DESTEK VERİLECEK KİŞİLERİ AZALTMAK ÖNEMLİ

Sosyal belediyecilik anlayışıyla "önce insan" ilkesiyle uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ihtiyacı olan yurttaşlara destek vermekle övünmediklerinin altını çizdi. Başkan Bozbey, "Destek verilecek kişileri azaltarak övünmenin yolunu bulmaya çalışıyoruz. Bizim anlayışımız farklı." diye konuştu.

KİMLER FAYDALANABİLİYOR

Halk Kart uygulamasından ancak Nilüfer'de yaşayan ve barınma sorunu bulunan ihtiyaç sahibi yurttaşların yanı sıra geçici veya sürekli bir rahatsızlığı olup çalışamayacak olanlar faydalanabiliyor.

Halk Kart'tan yararlanmak isteyen vatandaşların Nilüfer Belediyesi Halk Evi binasında bulunan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal Destek Bürosu'na gelip başvuru formu doldurması gerekiyor.

Başvuranların ayrıca adrese dayalı vukuatlı nüfus kayıt örneği, trafik tescil kayıt formu, ailede varsa öğrenci belgesi ile varsa engelli raporu belgelerini de teslim etmesi gerekiyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim