• BIST 9804.19
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi Türkiye Birincisi

Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi Türkiye Birincisi
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi öğrencisi Muhammed Burak Aydın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi öğrencisi Muhammed Burak Aydın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada enerji verimliliği projesi ile Türkiye birincisi oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından verimlilik bilincinin ülke çapında yaygınlaştırılması maksadıyla yarışma düzenledi. Verimlilik temalı proje yarışmasında "enerjinin verimli kullanımı, çevre bilinci, doğa sevgisi" adlı projeyle Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Burak Aydın birinci oldu. Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen yarışmaya 208 başvuru yapıldı. Alanında uzman 5 kişiden oluşan seçici kurulun yaptığı incelemeler sonucu lise kategorisinde 3 proje ödüle layık görüldü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın elinden ödülünü alan Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi öğrencisi Muhammed Burak Aydın, "Topluma ve insanlığa faydalı her proje bizim için mutluluk kaynağıdır. Çalışmalarımızda bizim yanımızda olan idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim" dedi.

Okul Olimpiyat ve Proje Koordinatörü Burak Karaca, "Verimlilik projesi, gelişen teknoloji ile ön plana çıkan, enerji ihtiyacını karşılamak ve var olan enerjiyi verimli kullanmak adına öğrencilerimizin hazırladıkları güzel çalışmalarından bir tanesi" diye konuştu.

Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu ise, "Okul, öğrenciyi hayata hazırlamalıdır. Biliyoruz ki eğitim hayata geçirilince anlam kazanıyor" şeklinde konuştu.

Ödül alan öğrencileri tebrik edip, başarılarının devamını dileyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, verimlilik temalı fikir ve kısa filmleri çok başarılı bulduğunu, ilerleyen yıllarda çok daha yüksek katılımlı yarışmalar olacağını düşündüğünü söyledi.

Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi Türkiye Birincisi

Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi Türkiye Birincisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim