• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Nilüfer Belediyesi’nin Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

Nilüfer Belediyesi’nin Faaliyet Raporu Meclisten Geçti
Nilüfer Belediye Meclisi'nin nisan ayı toplantısının ikinci oturumu yapıldı.

Nilüfer Belediyesi'nin faaliyet raporu oy birliğiyle meclisten geçti.

Nilüfer Belediye Meclisi'nin nisan ayı toplantısının ikinci oturumu yapıldı. 2015 yılı faaliyet raporu hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Mustafa Bozbey, 2015 yılında örnek ve lider bir kurum olan Nilüfer Belediyesi'nin hem sürdürülebilir hizmetleri hem de yenilikleri vatandaşlarla buluşturduğunu kaydetti. Bozbey, "Kurulduğu 1987'den günümüze hızla gelişen, her yıl önemli oranda bir nüfus artışı gösteren şehrimiz bugün en çok tercih edilen, gerek sosyal, gerek kültürel, gerekse sportif etkinliklerle Bursa'nın adeta kalbi durumunda. Bildiğiniz gibi bu dönem, demokrasi, katılımcılık, özgürlük, sosyal belediyecilik, eşitlik ve vicdanı odak noktalarımız olarak belirledik. Bu çerçevede özellikle Mahalle Komiteleri'nin ve Nilüfer'deki sivil toplum örgütlerinin, akademik odalar ve dernekler gibi demokrasinin vazgeçilmez unsurların görüşlerini alarak, "katılımcılık esası" ile yatırımlarımızı belirliyoruz. Nilüfer Belediyesi Halk Evi çatısı altında geçen yıl açılışını yaptığımız Nilüfer "Barış Meclisi de alınan kararlarla adeta adının hakkını verdi" dedi.

Meclis üyelerine teşekkür ederek 2015 yılında kararların yüzde 95 oranında oy birliğiyle alındığını ifade eden Mustafa Bozbey, "Türkiye'de yine ilk kez, örnek bir çalışmaya imza atarak, vatandaşla milletvekillerini Halkın Evi'nde buluşturmaya başladık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gurubu bulunan tüm partilerin Bursa milletvekilleri, kendileri için ayrılan odalarda vatandaşlarımızla bir araya gelebiliyor. 2015 yılında yaşama geçirdiğimiz, yine örnek bir projemiz olan "Başkan Burada" çerçevesinde, makamımızı Nilüfer'in mahallelerine taşımaya başladık. Bu projenin kazanımları hem vatandaş, hem de belediyemiz açısından önemli. Mahallelerimizin sorunlarını yerinde görmek ve hızlı çözüm olanağı bulduğumuz "Başkan Burada" karavanımızda günde ortalama 50 vatandaşımızla bire bir görüşüyoruz. Meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda Nilüfer'de nüfusu 5 binin üzerindeki tüm mahallelerde, yani 22 mahallemizde Mahalle İletişim Merkezi personelimiz de göreve başladı. Planlı gelişimiyle, kültür-sanat etkinlikleriyle, sportif faaliyetleriyle, çevre ve doğal yaşama verdiği önemle, sağlık konusundaki yaklaşımlarıyla; eğitim, bilim ve teknolojiye yönelik çalışmaları, üretime verdiği destek, dayanışma ve demokrasi kültürüne katkılarıyla 2015 yılında da adımızdan söz ettirdik" diye kaydetti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Sözcüsü İ. Hakkı Kavurmacı'nın "Bütçe gerçekleşme oranı düşük" şeklindeki eleştirilerine de cevap veren Başkan Mustafa Bozbey, "Türkiye'de parti gözetmeksizin ayda en az üç belediye sizi ziyaret edip, projelerinizi yerinde inceliyorsa o zaman siz örnek ve lider bir kurumsunuz. Nilüfer herkes tarafından yakından takip ediliyor. Bütçedeki yüzde 78 gerçekleşmenin elbette daha fazla olmasını dileriz. Ancak siz ülkeyi sürekli seçime götürüp kaosa sürüklerseniz maddi olarak etkilenmeler olur. Bunları iyi düşünüp değerlendirmek gerekir" dedi.

Eleştirilen projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Bozbey, "Nilüfer Belediyesi olarak yeşile en büyük hassasiyet gösteren kurumuz. 250'ye yakın parkımız var. Her yıl buna 10-12 park ilave ediyoruz. Anadolu Arastası projemiz resmi prosedürler gereği gecikti ama artık hız kazanacak ve yakın zamanda yükselecek. Vatandaşların talebine kulak veriyoruz. Örneğin 84 kilometre asfalt yaptık. Hizmet çeşitliliğimiz ortada. Sosyal projeleri elbette öne çıkaracağız. Büyükşehir Belediyesi'nin Nilüfer'e yaptığı yatırımları söylüyorsunuz. Biz bunu çok fazla görmedik. Büyükşehir Görükle'de cadde düzenlemesi yaptı, elbette yapacak. Sorumlulukları var. FSM Bulvarı'nda da yenileme yapmalı. 2015 yılında Büyükşehir sınıfta kaldı. Bir cadde yapılıyor bunun için açılış töreni düzenleniyor, bir bina yıkılıyor bunun için de tören yapılıyor. Biz yaptığımız her yol için tören yapacak olsak her gün bir tören olurdu" ifadelerini kullandı.

5 yıllık görev aldıklarına vurgu yapan Başkan Bozbey, "Henüz daha 2 yılı geçti, bütçe gerçekleşmesini ona göre değerlendirmek gerekir. Keşke birileri gibi algıyı yönetebilsek. Birileri algıyla hayalleri yönetiyor, biz gerçeklerle bu kurumu yönetiyoruz" diye konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Turgay Erdem de eleştirilere cevap vererek 400 bin nüfuslu Nilüfer'de halkın mutlu olduğuna söyledi.

Konuşmaların ardından faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim