• BIST 9464.73
  • Altın 2488.762
  • Dolar 32.5953
  • Euro 34.7965
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Nilüfer Belediyesi'nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu oy birliğiyle kabul edildi

Nilüfer Belediyesi'nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu oy birliğiyle kabul edildi
Bursa Nilüfer Belediye Meclisi, Nilüfer Belediyesi'nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu'nu oy birliğiyle kabul etti.

Bursa Nilüfer Belediye Meclisi, Nilüfer Belediyesi'nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu'nu oy birliğiyle kabul etti. Meclis'te muhalefetin eleştirilerine cevap veren Başkan Mustafa Bozbey, "Birileri algıyla hayalleri, biz gerçeklerle bu kurumu yönetiyoruz." dedi.

Nilüfer Belediye Meclisi'nin, Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu, Nilüfer Barış Meclisi'nde gerçekleşti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, faaliyet raporu görüşmelerine geçmeden önce meclis başkanlığı makamını başkanvekili Nilgün Berk'e devretti.

Nilüfer Belediyesi'nin 2015 yılı Faaliyet Raporu hakkında meclis üyelerine bilgi veren Bozbey, 2015 yılında da örnek ve lider bir kurum olan Nilüfer Belediyesi'nin hem sürdürülebilir hizmetleri hem de yenilikleri vatandaşlarla buluşturduğunu kaydetti. Bozbey, "Kurulduğu 1987'den günümüze hızla gelişen, her yıl önemli oranda bir nüfus artışı gösteren kentimiz, bugün en çok tercih edilen, gerek sosyal, gerek kültürel, gerekse sportif etkinliklerle Bursa'nın adeta kalbi durumunda. Nilüfer Belediyesi olarak, "önce insan" ilkesinin yol göstericiliğinde kentteki değişimi yönetirken, hizmetlerimizi de her yıl bir basamak daha yükseltmek ve "örnek ve lider kent" tanımlamasını canlı tutmak için çaba gösteriyoruz." dedi.

MECLİS KARARLARINDA YÜZDE 95 OY BİRLİĞİ

Meclis üyelerine teşekkür ederek 2015 yılında kararların yüzde 95 oranında oy birliğiyle alındığını ifade eden Bozbey, "Türkiye'de yine ilk kez, örnek bir çalışmaya imza atarak, vatandaşla milletvekillerini Halkın Evi'nde buluşturmaya başladık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gurubu bulunan tüm partilerin Bursa milletvekilleri, kendileri için ayrılan odalarda vatandaşlarımızla bir araya gelebiliyor. 2015 yılında yaşama geçirdiğimiz, yine örnek bir projemiz olan "Başkan Burada" çerçevesinde, makamımızı Nilüfer'in mahallelerine taşımaya başladık. Bu projenin kazanımları hem vatandaş hem de belediyemiz açısından önemli." şeklinde konuştu.

"BİRİLERİ ALGIYLA HAYALLERİ BİZ GERÇEKLERLE BU KURUMU YÖNETİYORUZ"

Eleştirilen projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Bozbey, "Nilüfer Belediyesi olarak yeşile en büyük hassasiyet gösteren kurumuz. 250'ye yakın parkımız var. Her yıl buna 10-12 park ilave ediyoruz. Anadolu Arastası projemiz resmi prosedürler gereği gecikti ama artık hız kazanacak ve yakın zamanda yükselecek. Vatandaşların talebine kulak veriyoruz. Örneğin 84 kilometre asfalt yaptık. Hizmet çeşitliliğimiz ortada. Sosyal projeleri elbette öne çıkaracağız. Büyükşehir Belediyesi'nin Nilüfer'e yaptığı yatırımları söylüyorsunuz. Biz bunu çok fazla görmedik. Büyükşehir Görükle'de cadde düzenlemesi yaptı, elbette yapacak. Sorumlulukları var. FSM Bulvarı'nda da yenileme yapmalı. 2015 yılında büyükşehir sınıfta kaldı. Bir cadde yapılıyor bunun için açılış töreni düzenleniyor, bir bina yıkılıyor bunun için de tören yapılıyor. Biz yaptığımız her yol için tören yapacak olsak her gün bir tören olurdu." ifadelerini kullandı.

5 yıllık görev aldıklarına vurgu yapan Bozbey, "Henüz daha 2 yılı geçti, bütçe gerçekleşmesini ona göre değerlendirmek gerekir. Keşke birileri gibi algıyı yönetebilsek. Birileri algıyla hayalleri yönetiyor, biz gerçeklerle bu kurumu yönetiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Meclis Başkan Vekili Nilgün Berk'in oylamaya sunduğu Nilüfer Belediyesi 2015 Faaliyet Raporu, oy birliğiyle kabul edildi.Cihan

Nilüfer Belediyesi'nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu oy birliğiyle kabul edildi

Nilüfer Belediyesi'nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu oy birliğiyle kabul edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim