• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Nilüfer Belediyesi 2016 Yılını Yaşar Kemal’e Adadı

Nilüfer Belediyesi 2016 Yılını Yaşar Kemal’e Adadı
Her yılı bir yazara adayan Nilüfer Belediyesi, 2016 yılına Yaşar Kemal'in adını verdi.

Her yılı bir yazara adayan Nilüfer Belediyesi, 2016 yılına Yaşar Kemal'in adını verdi. Usta kalem, yıl boyunca düzenlenecek söyleşi, sempozyum, sergi ve atölyelerle anılacak.

Bir yıl önce hayata veda eden Yaşar Kemal, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından 2016 yılında düzenlenecek seminerler, yarışmalar, sergiler, sempozyumlar, atölye çalışmaları ve daha birçok faaliyetle her yaştan insanla buluşacak. 2016 yılı boyunca Yaşar Kemal'in edebi kişiliğinin rehberliğinde ilerleyeceklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Büyük usta, düzenleyeceğimiz söyleşilerde edebiyattan sinemaya ele alınacak. Dostları bu söyleşilerde anılarını da paylaşacak" dedi.

Bozbey, "Türkçe'nin Yaşar Kemal'e teşekkürü, "2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal" etkinlikleriyle eyleme dönüşecek. Düzenlenecek atölye çalışmaları, röportajdan resimlemeye, masaldan karikatüre, okuma ve yazı atölyesine kadar geniş bir yelpazede genç nesillerle büyük yazar arasında köprü kuracak. Ayrıca Yaşar Kemal'in destansı anlatımı hem çocuklar, hem de yetişkinlerle yıl boyunca kütüphanelerimizde hikayeler aracılığıyla buluşturulacak. Seminer, yarışmalar, sergi, dinleti, sempozyum, Yaşar Kemal'in Çukurova'sına yolculuk dopdolu buluşmalara imza atacak" dedi.

Başkan Bozbey, her yıl Uluslararası Nilüfer Belediyesi Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen Uçurtma Şenliği'nin de bu yıl farklı bir anlamla gerçekleşeceğini belirterek " Bu etkinlik belki de O'nun acılar içerisinde geçen çocukluğunun hüznünü, çok sevdiği uçurtmalarla dağıtacak" şeklinde konuştu.

Yaşar Kemal'in anısına özel pul da bastıracaklarını belirten Başkan Bozbey, "Gölyazı'nın eşsiz doğası "Kuşlar da Gitti" romanından ilhamla kuş gözlem gününe ev sahipliği yapacak. Ve en önemlisi "Yaşar Kemal Barış ve Kardeşlik Ormanı', onun barışa ve kardeşliğe olan inancına vurgu yapacak" ifadelerini kullandı.

Yaşar Kemal'in hayatında misket, uçurtma ve rüzgar gülünün ayrı bir yeri olduğunu belirten Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala da, "Hem edebiyatın gücüne hem de o çocuksuluğuna inanıyoruz. Bu yüzden yıl boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklerde misket dağıtacağız" diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, proje danışmanı Feridun Andaç ve gazeteciler Yaşar Kemal'in hayatında ayrı bir yeri olan misketlerle oynayarak renkli görüntüler sergiledi.

2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal faaliyetlerinin ilki 25 Şubat Perşembe günü saat 14.00'te Nazım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleşecek. Yazar Feridun Andaç tarafından öğretmenlere yönelik "Yaşar Kemal'i anlamak ve Anlatmak" konulu seminer verilecek.

Nilüfer Belediyesi 2016 Yılını Yaşar Kemal’e Adadı

Nilüfer Belediyesi 2016 Yılını Yaşar Kemal’e Adadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim