• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:
Kentlerin gelecek 100 yılını görmeyen yöneticilerin şehirleri katlettiğini belirten Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, yenileme adı altında yapılan...

Kentlerin gelecek 100 yılını görmeyen yöneticilerin şehirleri katlettiğini belirten Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, yenileme adı altında yapılan dönüşümlerin yanlış olduğunu ileri sürdü.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde yapılan basın toplantısında konuşan Başkan Mustafa Bozbey, 2015 yılında yapılan ve 2016 yılında yapılacak yatırımlardan bahsetti. Bozbey, terör sebebiyle Nilüfer'de bu yıl yapılacak açık hava konserlerinin tamamının iptal edildiğini söyledi. Bozbey, "Teröre istediğini vermek istemiyoruz. Teröre teslim olmak, kimsenin korkusunu tetiklemek, evinizde kalın demek istemiyoruz. Hiç bir şey olmamış gibi yapmak da istemiyoruz. Festivaller devam edecek, ancak festivalin düzenlendiği akşam yapılan açık hava konserlerinin tamamını iptal ettik" dedi.

Nilüfer ilçesine yapılan yatırımlarla örnek olduklarını belirten Bozbey, "Önümüzde üç yıl var. Çok uzun gibi geliyor ama zaman hızla akıp geçiyor. Onun için 3 yıl içerisinde Nilüfer halkına verdiğimiz sözlerimiz var. Onları tamamlayıp zamanı geldiğinde sizlerle paylaşarak önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bizim öncelikli hedefimiz bulunduğumuz ilçenin insanlarını daha fazla gülümsetmek. 17 yıllık yaptıklarımız bütün Türkiye'ye örnek sadece büyükşehire değil. Her ay en az 3 farklı belediyeden, ziyarete geliyorlar. Bizden bugüne kadar yaptıklarımızla ilgili bilgiler alıyorlar. Eksiklere rağmen geldiğimiz noktada örnek ve lider konumdayız. Yaptığımız çalışmalarda çocuklara yönelik birçok proje yürütüyoruz. Daha da çok kaynak aktarmaya devam edeceğiz. geleceğimizin yöneticilerini siyasetçilerini yetiştirmek ama onları barış duygusu içerisinde uzlaşı kültürü içerisinde vicdanı olan demokrasiye inancı olan eşitlik ilkesine sahip çıkan insanlar olarak yetiştirmek yerel yönetimlerin sorumluluğudur" dedi.

"PODYUMPARK HAZİNEDEN KİRALANMIŞTIR"

Kent yöneticileri olarak eleştirilere de açık olduklarını belirten Bozbey, "Podyumpark'ın olduğu bölge hazine arazisiydi. Hazine arazisi olarak 30 yıllığına kiraladık. Orası rekreasyon alanı olarak ihale edildi. Yapılan açık ihalede bir yatırımcı almıştır. Türkiye'de örnek gösterilecek bir projeyle orasını kullanılıyor. Bursa'ya gelen bazı konukların uğrak noktası olacak bir alan oldu. Müteşebbise teşekkür ediyorum" dedi.

"BELEDİYELERDE AİLE FERDLERİNİN OLMASI NORMALDİR"

Bütün kurumlarda aile veya tanıdık olmasının olağan şeyler olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, "Tespiti yapılan hukuki süreçler işliyor. onun için bu tür şeyler olabilir. Belediyelere baktığımızda hepimizin bir tanıdığı ya da bir arkadaşı belediyede, resmi kurumda çalışıyor. Hepsini değerlendirirsek doğru değil. Farklı şekilde yansıması eleştiri ya da takdir görmüştür. Biz her şeyimizle açık şeffaf bir kurumuz. Bugün bizi her ay bir müfettiş ziyaret ediyor bakıyor. Şu ana kadar aldığımız bir cezamız da yok. Yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunu da burada göstermiş oluyoruz. Bu koltukta genel müdür değiliz. Bizlerin oturduğu koltuklar seçilerek geldiğimiz, halkı temsilen onları gülümsetecek projeleri ortaya koyan koltuklardır. Gerektiğinde risk alınan koltuklar. Bizim için kamu çıkarı birinci önceliğimizdir. Biz kamu çıkarının olduğu yerde elimizi taşın altına koyarız. Bundan sonra da kamu çıkarının olduğu yerde taşın altına elimizi koymaktan çekinmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"ŞEHRİN GELECEK 100 YILINI GÖRMELİSİNİZ"

Bozbey, "Kentin 50 yıl sonrasını 100 yıl sonrasını göremeyecek bir anlayıştaysanız şehri katletmeye devam edersiniz. Ekokent projesi Bursa ve Türkiye'de ilk defa katılımcılık anlayışıyla yapılan bir projedir. Odalar, büyükşehir bürokratları, büyükşehir meclis üyeleri, nilüfer bürokrat ve meclis üyeleri vardı. Geniş katılımla hazırlanan projeydi. Nitelik açısından çok önemliydi. Kente yakınlığı açısından bir uydu şehir görünümdeydi. Kentin içini boşaltarak ve özellikle de dönüştürülecek alanları kentin içinden kopartarak insana dair planlamalarla mutluluğu arttırma amacındaydık. Kentin nüfusunu 2 katına çıkartmak için adı yenileme olan ama birilerinin dönüşüm diye ısrar ettiği ifadelerle kenti kirletmeye devam ediyoruz. Bu anlayışla gidilirse kentin içine hiç birimiz giremeyeceğiz. Çünkü şu andaki araç sayısından 5 katı fazla araç kentin içine girmiş olacak. Nüfusu çoğalttığınız yerde trafik sorunu gündeme gelecek, altyapı komple değişecek. Bursa'da sorunlar uydu kentlerle aşılır. Yaklaşık 240 bin nüfuslu bir alandı. Ama orası üzgünüm ki birilerinin kurbanı oldu. Bunu çok rahatlıkla söylerim. O proje meclis üyeleri ile bile tartışılmadı ve görüşülmedi" dedi.

"KAYAPA'YA YAPILMASI PALANLANAN ÇÖP ALANI TEHLİKE SAÇACAK"

Bursa'nın çöp depo sahasına ihtiyaç olacağını ifade eden Bozbey, "Hamitler ömrünü tamamladı. Burada 1995 yılından beri dönüşür atıkların toplanmasıyla ilgili çok zayıf hareket edilmektedir. Eğer çöp depolama sahasına baktığınızda geriye dönüşür atıkların fazla olduğunu orada görürsünüz. Dünyada bunun çeşitli örnekleri var. Biz sadece evsel atıkların organiklerini gönderseydik 2035 yılına kadar çöp sahası hizmet edecekti. Yeni çöp sahasının yerinden Nilüfer Belediyesi'nin bilgisi yok, meclisin bilgisi yok, muhtarların bilgisi yok, o çevrede oturanların bilgisi yok. Mecliste karar alıp, burayı çöp depolama sahası yaptık, hazine yeri olduğu için aldık demek doğru değil. Çöp depolama sahasının olduğu bölgeyi düşünün. Nilüferin güneyi. Güney bölgesinde 52 adet taş ocağı işletiliyor. 100 civarında ruhsatın işletmeye açılmadığı söyleniyor. Nilüferin güneyindeki yeşil alanların tamamı taşlık olacak. Ağaçlar tamamen gidecek. Bunu sorgulayan yok. Bu bölgenin doğusunda Kayapa Göleti, Hasanağa Göleti ve Apolyont Gölü var. Sızan sular nereye gidecek? Bir depolama sahasına ihtiyaç vardır. Bunun belirlenmesi, yer seçimi için meslek odaları, belediyeler uzmanlar var. Bunlardan bir kurul oluşturup yapılması lazımdır. Çöp depolama sahasında yakma tesisinden bahsediyorlar. Yaktıktan sonra çıkan gaz ne olacak? Atıklardan zararlı olabilecek gazlar çıkıyor. Bunlar kanseri direkt etkiliyor. Gebeler üzerinde de direk etkisi var" diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim