• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:
'Başkan Burada" projesi kapsamında makamını bu hafta Ahmet Yesevi Mahallesi'ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahallenin sorunlarına...

'Başkan Burada" projesi kapsamında makamını bu hafta Ahmet Yesevi Mahallesi'ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahallenin sorunlarına biran önce çözüm bulacaklarını söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, makamını bu hafta Ahmet Yesevi Mahallesi'ne taşıdı. Sabah saatlerinde "Başkan Burada" karavanı ile mahalleye gelen Başkan Bozbey ilk olarak Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi (NİLSEM) Kursu'nu ziyaret ederek kadınlarla görüştü. Kadınların eğitim alabilecekleri daha büyük bir alan talep etmesi üzerine Başkan Bozbey, "Mahallemizde planladığımız sosyal tesis projemiz var. Proje tamamlandıktan sonra bu tür eğitim ve hizmetlerinizi daha geniş ve konforlu alanda yapabilme imkanına kavuşacaksınız" dedi.

Konak Mahallesi'nde yapılacak Kadın Dernekleri Yerleşkesi sayesinde kadınların ürettiklerini satma imkanı bulacağını belirten Başkan Bozbey, "Yerleşkede derneklere yönelik hem satış üniteleri hem de eğitim ve kurs alanları olacak. Kadınlar, sosyal hayata katılmalı, ürettiklerini satarak ailelerine katkı sağlamalı. Nilüfer Belediyesi olarak kadını evinde tutan değil, elinden tutan bir anlayışa sahibiz" şeklinde konuştu.

NİLSEM Kurs Merkezi ziyaretinin ardından karavandaki makamına geçen Başkan Bozbey, burada da Mahalle Muhtarı Bülent Çaklı ile görüşerek mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı. Geçit Kavşağı'nın doğu-batı aksının trafiğe kapatılmasının mahalleye çok büyük sıkıntılar yaşattığını belirten Muhtar Çaklı, "Mahallemiz ile karşı yolun bağlantısı kesilmiş durumda. Kavşak kapatıldı ancak trafik ışıkları halen çalışıyor. Tüm mahalle halkı zor durumda. Bu konunun çözümü için gereken girişimlerde bulunduk. Nilüfer Belediyesi'nden de bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

Mahalleye çocuk oyun alanı yapılmasını da isteyen Muhtar Çaklı, mevcut taziye evinin düzenlenmesi, altyapı ve yağmur suyu giderleri ile ilgili sorunların çözülmesi, spor salonu ve pazar yeri taleplerini iletti.

Başkan Bozbey de taziye evinin düzenlenip sosyal donatı alanı şeklinde planlanabileceğini söyleyerek, mahallenin sorunlarını yakından bildiklerini söyledi. Geçit Kavşağı'ndaki trafik sorunu ve altyapı sıkıntısını ilgili kurumlara ileteceklerini söyleyen Başkan Bozbey "Bizim sorumluluğumuzda olan sıkıntıları elimizden geldiğince gidermeye çalışacağız. Bölgede park alanlarının kısıtlı olduğunu görüyoruz. Planlı bir şekilde kentsel yenileme yapıldığı zaman çocuk oyun alanları da ortaya çıkacaktır. Ahmet Yesevi ve Balat Mahallesi'nin ortak kullanabileceği bir pazaryeri de planlıyoruz" diyerek sorunların çözümü noktasında mahalle halkının yanında olduklarını kaydetti.

Muhtar Çaklı'nın ardından Eşref Ergin İlk ve Ortaokulu Müdürü Turgut Anşin ile Okul Aile Birliği üyeleri de Başkan Bozbey ile karavanda görüştü. Müdür Anşin okul bahçesinin düzenlenmesi için destek istedi. Kurum olarak eğitimin en büyük destekçisi olduklarını kaydeden Başkan Bozbey de "Nilüfer'de bulunan okullara yardımcı personel desteğinde bulunuyoruz. Her yıl yaklaşık 8 milyon lira eğitime pay ayırıyoruz. Bu talepler Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğunda olmasına rağmen elimizden geleni yapacağız" diye kaydetti.

Akşam saatlerine mahallede çalışmalarını sürdüren Başkan Bozbey, Ahmet Yesevi Mahalle Komitesi üyeleri ve randevu talep eden diğer yurttaşlarla da görüştü.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim