• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Niksar’da Şeb-i Arus Programı Yapıldı

Niksar’da Şeb-i Arus Programı Yapıldı
Tokat'ın Niksar ilçesinde belediye ve YURTKUR öğrencileri işbirliği ile Mevlana'yı anma programı düzenlendi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde belediye ve YURTKUR öğrencileri işbirliği ile Mevlana'yı anma programı düzenlendi.

Niksar Belediyesi ve YURTKUR öğrencilerinin ortaklaşa düzenlediği Şeb-i Arus (Hz.Mevlana'nın ölüm yıl dönümü) programı Niksar Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Programa Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Şair ve Yazar Kasım Alper Özdemir, Ak Parti Niksar İlçe Başkanı Mustafa Erarslan, YURTKUR Niksar Yurt Müdürü Cafer Kıyaklı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Ufuk Turhan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Aybak, Kent Konseyi Başkanı Salih Güler ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan YURTKUR Niksar Yurt Müdürü Cafer Kıyaklı, "Öncelikle içinde bulunduğumuz haftada şehit düşen evladımız Samet Pişkin'e Allah'tan rahmet diliyorum. Okunan Kur'an-ı Kerim'in onun ruhu şeriflerine hasıl olmasını niyaz ediyorum. İnşallah böyle acılar ile bir daha karşılaşmayız. Biz öğrencilerimiz ile şehit ailemizi ziyaret edeceğiz" dedi.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise yaptığı konuşmada, "Bizler kültür müdürlüğümüz ile beraber Hz.Mevlana'yı anmak için ne yapacağımızı düşünürken, kıymetli öğrencilerimiz hazır ve nazır bir şekilde bizlerden destek istediler. Bizlerde seve seve öğrencilerimize destek olduk. Normalde bu gece Salı günü için planlanmıştı. Ama malumunuz değerli şehidimiz, aslanımız Samet Pişkin'in cenaze merasimi nedeniyle programımızı iptal etmiştik. Bugün bu programı düzenlemek nasip oldu. Bende çok kıymetli, değerli şehidimizi bir kez daha yad etmek istiyorum. Allah mekanını cennet eylesin. Allah'ın izniyle Peygamberlikten sonraki en yüce mertebeye ulaştı. Kıymetli ailesi, benim mesai arkadaşım ve beraber çalıştığım Fikri Pişkin ağabeyimize ve ailesine Allah'tan sabırlar diliyorum. Memleketimizin, milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Türkiye'de çok şeyin değiştiğini söyleyen Başkan Özcan, "Artık bu tür tertiplerin çok rahatlıkla düzenlenebildiği, Kur'an kurslarının çok rahatlıkla faaliyet gösterebildiği bir ülkede yaşıyoruz. Eskiden merdiven altlarında kaçak bir yapıda Kur'an ve sünnet zikirleri yapılıyordu. Şimdi rahatlıkla ve Kur'an kurslarında, çocuklarımız camilerde Allah'ın izniyle Kur'anını, dinini ve peygamberini öğreniyor. Rabbime binlerce kez şükürler olsun" ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ OLAN MEVLANA'NIN FELSEFESİNİ ANLAYABİLMEK VE YAŞATABİLMEKTİR"

Başkan Özcan şöyle devam etti: "Hz. Mevlana'yı anlatmaya ne dakikalar ne saatler yeter. Mevlana Allah dostu, gönül adamlarımızdan bir tanesidir. Sadece Türklerin değil tüm Müslümanların yetiştirdiği ender alimlerden bir tanesi. Önemli olan Mevlana'nın felsefesini anlayabilmek, anlayabilmek ve yaşatabilmektir."

Konuşmaların ardından YURTKUR öğrencileri tarafından Mevlana'ya ait şiirler ve kasideler okundu. Ayrıca programın son bölümünde Ünlü Şair Kasım Alper Özdemir okuduğu şiirler ile katılımcılara doyumsuz bir program yaşattı. Şair ve Yazar Kasım Alper Özdemir şiirlerini seslendirirken YURTKUR öğrencileri semazen gösterileri beğeni topladı.

Programın sonunda Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Kasım Alper Özdemir'e Niksar sandığı takdim etti. Kasım Alper Özdemir ise Başkan Özcan'a "Aş Yeniden Yazılıyor" şiir kitabı ve albümü hediye etti. Şair ve Yazar Kasım Alper Özdemir 2016 yılında yeni kitabı ile şiir severlerin karşısına çıkacağının müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan ayrıca programı düzenleyen YURTKUR öğrencilerine hediyelerini vererek, kendilerine teşekkür etti.

Niksar’da Şeb-i Arus Programı Yapıldı

Niksar’da Şeb-i Arus Programı Yapıldı

Niksar’da Şeb-i Arus Programı Yapıldı

Niksar’da Şeb-i Arus Programı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim