• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Niksar’da Kutlu Doğum Etkinliği

Niksar’da Kutlu Doğum Etkinliği
Tokat'ın Niksar ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında müftülük tarafından program düzenlendi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında müftülük tarafından program düzenlendi.

Niksar'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Niksar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programa Niksar Belediyesi, Niksar Gençlik Merkezi ve Kent Konseyi katkı verdi. Niksar Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen program öncesinde vatandaşlara pilav ve kavurma dağıtıldı.

Programa Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İl Müftüsü Ahmet Erdem, Emniyet Müdürü Zeki Akyol, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Başçiftlik Müftüsü Abdullah Rençber, Reşadiye Müftüsü Hüseyin Aksoy ile kamu kurum müdürleri ile amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ali Canbolat, katılımcıları selamlayarak bu yılki temanın "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olduğunu söyledi. İlçe Müftüsü Ali Canbolat konuşmasının ardından katılımcılara gül dağıttı.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise "Kur'an-ı kendimize rehber, Peygamberimizin sünnetini de kendimize bir yaşam felsefesi haline getirmemiz anlamında bu kutlu doğum merasimleri bizler için önemli günlerdir. Bu geceye emeği geçen İlçe Müftülüğümüz başta olmak üzere Niksar Gençlik Merkezi, Niksar Kent Konseyi ve Belediyemiz ortak bir çalışma yürüttü. Biz Niksar'da tevhidi sağladık. İnsanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım. İşte tevhid inancı bu. İnsanların bu maksatla tüm dünya üzerinde bir araya gelmesine de vahdet diyoruz. Rabbim bizim yar ve yardımcısı olsun. Bu millet sadece Türkiye'deki Müslümanların değil, tüm dünyada ki Müslümanların sorumluluğunu taşıyan bir millettir. Bu dünyadaki sorumluluğumuzu sadece Müslümanlar olarak sınırlamıyoruz. Biz aslında millet olarak dünya insanlığı içinde hizmet ediyoruz. İnanan ve inanmayan bütün insanlık bu Türk milletine muhtaçtır. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Sizlerden hayırlı hizmetlerimiz için dua istiyorum. Tüm Türkiye'de yaşayan Müslümanlar için, dünyada yaşayan Müslümanlar için, ümmet için ve dünya insanlığı için de dua etmenizi bir kardeşiniz ve evladınız olarak istirham ediyorum. Çünkü duaya çok ihtiyacımız var. Bu milletin duaya çok ihtiyacı var. Etrafımızdaki ateş çemberinin her geçen gün daraldığını görüyorsunuz. O yüzden Türk milletinin büyümesini, ilerlemesini, gelişmesini ve kudretli olmasını çekemeyen küresel güçlere karşı bir hak ile batıl mücadelesinin içerisindeyiz. O yüzden çok çok dua etmek gerekiyor. Buraya kadar gelip, bu salonu dolduran tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Erdem'in "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı konuşması ile katılımcılara manevi bir hava yaşattı.

İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı konferans verdi. Konferansta, Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatının örnek alınması gerektiğine vurgu yapan İl Müftüsü Ahmet Erdem, bu yılki kutlu doğum programının temasına dikkat çekerek "İslam kişinin kendisiyle barışık olduğu gibi ailesiyle de bu huzuru yaşamasını istiyor. Bugün toplumlarda var olan aile içi huzursuzlukların temelinde bu beraberliği yakalayamama söz konusu. O halde sadece kendi iç Dünyamızda, yahut ailemizde, mahallemizde, şehrimizde… Biz bu vahdeti yakalamak istiyorsak önümüzde bir tek adres var o da insana bu dünyasını da ahiretini de mamur edecek prensipler sunan İslam'a bakmak" diye konuştu.

Hazreti Peygamber'in hayatına bakmanın önemine değinen İl Müftüsü Erdem, "Yüce Resul öylesine bir hayat yaşadı ki, Ahzab suresindeki ayetlerde Sevgili Peygamberimizin bizlere müjdeleyen, uyaran vasfında söz ettiği gibi onun her yönüyle müminler için bir örnek teşkil ettiğini, sarılabileceğimiz, tutunabileceğimiz en güzel örneği olduğundan bahsediyor. Putlardan medet uman cahiliye Arap toplumunda bir tek Allah inancını önce hayatında sonra da etrafında yaşayan bir Peygamber gönderildi. Kurduğu aile yuvasında salih bir evlat, iyiliksever bir akraba, nezaketli bir eş, merhametli bir baba, devlet idaresindeki adaleti ve sayamadığım birçok vasfıyla en güzel örnek oldu" diyerek sünnet-i seniyyenin önemini vurguladı.

İlahi Sanatçısı Fatih Yardım, konferansın ardından okuduğu ilahilerle dinleyenlerin ruhuna işledi. İlahi Sanatçısı Fatih Yardım'a eşlik eden semazenler ise yaptıkları gösteri ile büyük alkış topladı.

Programın sonunda Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İl Müftüsü Ahmet Erdem'e, İlçe Müftüsü Ali Canbolat ise İlahi Sanatçısı Fatih Yardım'a sandık takdim ettiler.

Ayrıca programda okunan hatimlerin duası yapıldı. Programın ardından belediye ekiplerince katılımcılar servisler ile evlerine bırakıldı.

Niksar’da Kutlu Doğum Etkinliği

Niksar’da Kutlu Doğum Etkinliği

Niksar’da Kutlu Doğum Etkinliği

Niksar’da Kutlu Doğum Etkinliği

Niksar’da Kutlu Doğum Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim