• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Niksar’da kamu kurumlarından “15 Temmuz Dayanışmasına” anlamlı bağış

Niksar’da kamu kurumlarından “15 Temmuz Dayanışmasına” anlamlı bağış
Tokat'ın Niksar ilçesinde kamu kurumları, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na 36 bin 785 liralık nakdi bağışta bulundu.

Tokat'ın Niksar ilçesinde kamu kurumları, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na 36 bin 785 liralık nakdi bağışta bulundu.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından demokrasi şehitlerinin aileleri ile gaziler için Başbakanlık tarafından başlatılan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na Niksar'daki kamu çalışanları duyarsız kalmadı. Kampanya kapsamında Niksar Kaymakamlığı başta olmak üzere 31 kamu kurumundan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na 36 bin 785 Liralık bağış yapıldı.

Konuyla ilgili Niksar Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, milli iradeye ve milli iradeyi temsil eden TBMM ve Cumhurbaşkanımıza karşı olmak üzere yapılan 15 Temmuz hain darbe girişimi Sn. Cumhurbaşkanımızın, milletvekillerimizin, TSK'nın darbeye karşı duran şerefli mensuplarının, kurum ve kuruluşlarımızın dik duruşu ve mücadelesiyle başarısız olmuş, milli irade galip gelmiştir. Milli iradeye yönelen bu tehdit özellikle hainlere karşı sokaklarda, caddelerde ağır silahlara karşı duran şehitlerimizin, gazilerimizin direnciyle darmadağın edilmiştir. Böylece hem halk iradesini canı pahasına korumuş, destan yazmış, dünyaya ders vermiştir. O gün mücadele eden, şehit düşen, gazi olan vatandaşlarımızın fedakârlıkları için ne yapsak azdır. Bilindiği gibi bir nebze olsun dertlerine ortak olmak yaralarını sarmak için TC Başbakanlık makamının 2016/18 sayılı genelgesi ile yardım kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanyaya Niksar Kaymakamlığı olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızdan toplam 31 kurumumuzdan 1874 personel katılmış ve 36 bin 785 TL nakdi yardım toplanmış olup Niksar ilçemiz adına TC Başbakanlığımızca belirlenen hesaplara yatırılmıştır."

"Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır"

Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Başbakanlık tarafından başlatılan kampanyaya Niksar'ında duyarsız kalmadığını belirterek "Kamu kurum ve kuruluşlarımıza belediyemize memurlarımıza çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin gazilerimizin fedakarlıkları karsısında önemli bir davranıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Bu şekilde devletimiz milletimiz birlik beraberlik içinde olduğu sürece ülkemizin huzurunu kimse bozamayacaktır. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Toplanan miktarın bağış belgesini, en çok bağış toplayan kurum olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Turak ve kampanyayı organize ve takip eden İlçe Yazı İşleri Müdürü Ömer Çizmeci, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya'ya teslim ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim