• BIST 9530.47
  • Altın 2472.853
  • Dolar 32.4753
  • Euro 34.7522
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

"Niksar Atık Su Arıtma Tesisi” Projesi Toplantısı Düzenlendi

"Niksar Atık Su Arıtma Tesisi” Projesi Toplantısı Düzenlendi
Tokat'ın Niksar ilçesinde "Atık Su Arıtma Tesisi" projesi kapsamında halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için halkın katılım toplantısının...

Tokat'ın Niksar ilçesinde "Atık Su Arıtma Tesisi" projesi kapsamında halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için halkın katılım toplantısının ikincisi düzenlendi.

Niksar Belediye Başkanlığı'nca düzenlenen proje kapsamında AB IPA fonuyla yaklaşık 10 milyon TL maliyeti olan "Niksar Atık Su Arıtma Tesisi" Şahinli köyü bölgesinde kurulacak. 2017'de inşaatı başlayacak tesisin 2019'da faaliyete geçmesi öngörülüyor.

Niksar Belediyesi tarafından AB IPA fonları kapsamında finanse edilecek olan; Şahinli köyü mevkisinde "Niksar Atık Su Arıtma Tesisi" projesi kapsamında halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için "Halkın Katılım Toplantısı" düzenlendi. Yapılacak tesisin tüm maliyeti AB IPA fonundan karşılanacak.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıya çeşitli kurum müdürleri ve çok sayıda muhtar katıldı. Toplantıda sunumu ise CDM Smith Firması Yetkilisi Nilgün Yılmaztürk ile Volkan Altunay, ÇED Raporu Hazırlayan Firma olan Almer Proje Yetkilileri T.Volkan Karabulut ve İrem Özonat ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı temsilen Havva Mecdude Duyum ve Ünal Ertürk yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Niksar Belediyesi Plan Proje Müdürü Hüseyin Şahin, yapılacak projenin Niksar için öneminden bahsederek tesisin 2016 yılında inşaatının başlayıp 2019 yılında ise faaliyete geçeceğini bildirdi. Yapılan sunumda; "Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) altında eş finansmanı sağlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen projeler kapsamında, Türkiye'de 21 adet belediye için "Entegre Su Projeleri" hazırlanmasına karar verilmiştir. Bu projeler kapsamında söz konusu belediyelere su ve atık su yatırımları yapılabilmesi için, mastır plan, finansal plan, fizibilite raporu, ÇED raporları, tasarım raporu, teknik çizimler, teknik şartname, IPA Başvuru Formu, ihale dosyası vb. dokümanlar hazırlanarak; söz konusu belediyelerin içme suyu ve atık su konusundaki alt yapı eksiklikleri ile atık su arıtma tesisi ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanmaktadır. Bu proje kapsamındaki 21 belediyeden bir tanesi de Niksar Belediyesi'dir. Söz konusu proje kapsamında Niksar Belediyesi'nin içme suyu, yağmur suyu ve atık su konusundaki alt yapı eksikliklerinin, yani içme suyu şebekesi, yağmur suyu şebekesi, atık su şebekesi ve atık su arıtma tesisi ihtiyaçlarının giderilmesi planlanmaktadır" denildi.

"Niksar Atık Su Arıtma Tesisi” Projesi Toplantısı Düzenlendi

"Niksar Atık Su Arıtma Tesisi” Projesi Toplantısı Düzenlendi

"Niksar Atık Su Arıtma Tesisi” Projesi Toplantısı Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim