• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

“Nikah Harcı 80 Lira”

“Nikah Harcı 80 Lira”
Melikgazi Belediyesinin 5 ayrı yerde nikâh salonu bulunduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, belediyeye ait sosyal ve kültür...

Melikgazi Belediyesinin 5 ayrı yerde nikâh salonu bulunduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, belediyeye ait sosyal ve kültür merkezlerinde nikâh yaptıracak çiftlere nikah işlemi için sadece 80 lira alınacağını söyledi.

5 ayrı nikâh memurumuz ile…

Hafta içi 180 lira, hafta sonu 500 lira olan nikah harcının belediye meclis kararı ile sadece belediyenin sosyal ve kültür ve nikah salonlarında nikah işlemi yaptırmak isteyenlere indirim yapıldığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesi olarak hizmeti yerinde sunmak için yapılan kültür merkezi ve nikah salonları son derece ilgi görmektedir. Belediye Nikâh Salonu hafta içi ve hafta sonu olarak hizmet vermektedir. Ancak Melikgazi İlçesi çok geniş bir alanda kurulmuştur. İldem, Bel-sin, Toki gibi toplu konut alanlarında oturanlar için gelip gitmek zor olmaktadır. Bu açıdan semtlere nikâh salonları açtık. 5 ayrı nikâh memurumuz buralarda nikâh işlemi yapabilmektedir. Bizde belediyenin kültür ve nikâh salonlarını cazip hale getirmek, özendirmek ve yönlendirmek amacı ile yeni bir uygulamayı başlattık. Belediyemize ait sosyal, kültür ve nikâh tesislerinde nikâh işlemi yapanlardan sadece teşvik amaçlı 80 lira zorunlu nikâh defteri belediye alınacaktır " dedi.

Sosyal bir belediye politikası

Belediye sosyal, kültür ve nikâh salonlarını teşvik etmek amacı ile Belediye Meclis Kararı ile bu hizmeti sunacaklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin en önemli vasfının sosyal bir belediye politikası ve işlem yapması olduğunu kaydetti.

teşvik etmek amacı ile

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, belediye kültür ve nikah salonlarında nikah yapılmasını özendirmek ve teşvik etmek amacı ile böyle bir kararın alındığını sözlerine ekledi.

“Nikah Harcı 80 Lira”

“Nikah Harcı 80 Lira”

“Nikah Harcı 80 Lira”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim