• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Nijerya'da otobüs durağına bombalı saldırı: 35 ölü

Nijerya'da otobüs durağına bombalı saldırı: 35 ölü
Nijerya'nın başkenti Abuja'da sabah saatlerinde kalabalık bir otobüs durağında meydana gelen bombalı saldırı sonucunda en az 35 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu açıklandı.


İşe gidiş saati nedeniyle yoğunluğun olduğu otobüs durağındaki patlamayla ile bir görgü tanığı, “İşçi taşıyan iki otobüsün patlamayla paramparça olduğunu gördüm” dedi. Başka bir görgü tanığı, “Otobüs bekliyordum, sonra patlamayı duydum. Arkama baktığımda panik içerisinde kaçan birçok insan gördüm” dedi.

Yetkililer patlamanın ardından gelen kalabalığı zapt etmekte zorluk yaşadı. Birçok vatandaş polis bariyerlerini aşarak olay mahalline girmeye çalıştı. Patlamayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken yetkililer olayla alakalı bilgi vermekten kaçındı.

Henüz saldırıyı kimse üstlenmezken, El Kaide bağlantılı militan örgüt Boko Haram tarafından yapıldığı düşünülüyor. Örgüt, geçen hafta Nijerya'nın kuzeydoğusunda bir köy saldırısında 60 kişiyi öldürdü ve diğer bir saldırıda da öğretmenlik eğitimi veren bir kolejde 8 kişiyi katletti. Militanların geçtiğimiz sene boyunca Nijerya'nın kuzeydoğusunda birçok saldırı yaptıkları ve ayaklanma başlattığı biliniyor. Uzun süredir başkent ve çevresine saldırı yapılmadığını bildiren yetkililer en son saldırının Nijerya gazetesi This Day'in ofisine yapılan araçlı intihar saldırısı ve Kaduna şehrine Nisan 2012'de yapılan saldırı olduğunu belirtti. 2011 Noel günü ise Madalla kentindeki bir kiliseye yapılan saldırıda 37 kişi ölmüştü. Ayrıca 26 Ağustos 2011 tarihinde Birleşmiş Milletlerin Nijerya merkez binasına yapılan ve 24 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırı da Boko Haram tarafından üstlenilmişti.

Nijerya'da Müslümanların yoğunlukta olduğu kuzey bölgesinde konuşulan Hausa dilinde Boko Haram'ın kelime olarak “Batı eğitimi günahtır” anlamına geliyor. Grubun Afganistan'daki Taliban hareketini örnek aldığı ve Sahra Çölü'ndeki El Kaide militanlarıyla bağlantısı olduğu biliniyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim