• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Nijerya Cumhurbaşkanı, Avrupa Parlamentosu'nda konuştu

Nijerya Cumhurbaşkanı, Avrupa Parlamentosu'nda konuştu
Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, Avrupa Parlamentosu'nun Strasburg oturumunda AP Parlamenterlerine konuşma yaptı.

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, Avrupa Parlamentosu'nun Strasburg oturumunda AP Parlamenterlerine konuşma yaptı. Buhari, ülkesinde demokrasinin gelişmesi için Avrupa Birliği ile işbirliği içerisinde olacağını söyledi.

Muhammadu Buhari mülteci sorunları, terörizme karşı mücadele, uyuşturucu trafiği, insan ticareti ve küresel ısınmaya karşı da Avrupa ile işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Ülkesinde demokrasi ve ekonomi gelişirken en önemli partnerlerinin Avrupa Birliği olduğunu söyleyen Buhari, "Bu problemlerin altından kalkabilmek için birlikte hareket edebiliriz" ifadesini kullandı. Aynı zamanda Avrupa'ya giden illegal mülteci akınına karşı da birlikte çalışma güvencesi veridi.

TERÖRLE MÜCADELEDE ORTAK HAREKET ETMELİYİZ

Nijerya'da yaşanan Boko Haram saldırılarına değinen Cumhurbaşkanı Buhari, terörle mücadelede Avrupa Birliği ile birlikte hareket etmek istediklerini söyledi. Boko Haram'a karşı mücadelede Avrupa'nın desteğini istedi. Uyuşturucu trafiği ve İnsan ticareti konusunda da mücadelelerini her platformda yürüttüklerini söyleyen Buhari, AB ile işbirliği içinde çalışabileceklerini söyledi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, "Boko Haram" terör saldırıları dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini belirtirken saldırılarda hayatını kaybedenlerin aileleri ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari 1983 yılında askeri darbe yaparak 1985 yılına kadar Nijerya Devlet Başkanı olarak görev yapmıştı. 2003, 2007 ve 2011 yıllarında Cumhurbaşkanı adayı olarak yarışan Buhari başarısız olmuştu. 2015 mart ayında seçimleri kazanarak Cumhurbaşkanı olan Buhari kendisini «Demokrata Dönüşmüş» olarak tanımlıyor. Son seçimlerle birlikte Nijerya'da görev değişimi ilk defa sorunsuz bir şekilde yapıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim