• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Niğde’nin Havası 24 Saat Denetleniyor

Niğde’nin Havası 24 Saat Denetleniyor
Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hava Kirliliği Ölçüm İstasyonuyla Niğde'nin havasını 24 saat takip ediliyor.

Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hava Kirliliği Ölçüm İstasyonuyla Niğde'nin havasını 24 saat takip ediliyor.

Son zamanlarda hava kirliliğinin meydana gelmesi nedeniyle vatandaşlar tedirgin olurken konu ile ilgili bilimsel açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde sıcak havanın üst tarafta olması ve yağış olmamasından dolayı havadaki dumanların dağılmadığını belirten Niğde Çevre Müdürü Ahmet Akaycan, geçici bir durum olduğunu ve bugünlerde gelen yağışlar sonrası Niğde'nin tertemiz havası olduğunu söyledi.

Müdür Akaycan, Hava Kirliliği Ölçüm İstasyonuyla 24 saat Niğde'nin havasının takip edildiğini ve bu verilerinde direk bakanlığa gittiğini anlatan Akaycan açıklamasında şunları söyledi; "Niğde topoğrafya ve coğrafik koşulları ile birlikte meteorolojik şartların özellikle orta ve zaman zaman şiddetli enverziyon durumlarının oluşması ve halen bu durumun devam etmesi Ulusal Hava Kalite İndeksine göre Niğde merkez için hava kalitesinin zaman zaman hassas olarak ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Ancak ilimizde görülen hava kirliliği sorunu meteorolojik nedenlere bağlı olarak geçici ve insan sağlını tehdit etmeyecek boyutta olup Meteorolojik nedenlere bağlı bu türde hava hareketlerine dünyanın hiçbir yerinde engel olabilmenin mümkün olmadığı herkesin bildiği bir gerçektir. Bununla birlikte konu il müdürlüğümüzce yakinen takip edilmektedir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde İl Mahalli Çevre Kurulu, kentin hava kirliliği sorununu masaya yatırdı. Kurulda Katı yakıt satıcıları sürekli denetlenmesi ve katı yakıt yakıcılarının Halk eğitim merkezleri desteğiyle kurslar verileceği kararları alındı.

Niğde ve Bor'da yoğun olarak doğalgaza geçişin hızla devam ettiği ve 2 yıl içerinde katı yakıt sona erip doğalgazın yaygın kullanılacağı tahminler arasında yer alıyor.

Niğde’nin Havası 24 Saat Denetleniyor

Niğde’nin Havası 24 Saat Denetleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim