• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Niğde’deki Bu Markette Para Geçmiyor

Niğde’deki Bu Markette Para Geçmiyor
Niğde Belediyesi ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar için açtığı Sosyal Market sayesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlar para ödemeden günlük ihtiyaçlarını...

Niğde Belediyesi ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar için açtığı Sosyal Market sayesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlar para ödemeden günlük ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ihtiyaç sahiplerinin para vermeden kartla alışveriş yapabildiği "Sosyal Markette" incelemelerde bulundu. Başkan Akdoğan, gıda, giyim, temizlik malzemeleri, kırtasiye gibi ihtiyaçların karşılandığı Sosyal Market ile kapı kapı gıda poşeti dağıtma uygulamasının sona erdiğini belirterek, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, Sosyal Yadım İşleri Müdürlüğümüzden aldıkları puanlı kartlarla, puanlarına göre istedikleri ürünleri belediyemizin Sosyal Market'inden alabilecekler" dedi.

Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik kurulan "Sosyal Markette', kartlı sisteme geçildiğini ifade ederek, "Belediyemize başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlara, görevlilerimizin yapacağı inceleme sonucunda Sosyal Market'ten alış veriş yapabilmeleri için manyetik kart çıkarılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen manyetik kartlarda her vatandaş için ekonomik durumlarına göre puanlama yapılıyor ve puanlar kartlara yükleniyor. Sosyal Market'teki ürünlerin etiketlerine de fiyat yerine ürün puanları yazılıyor. Kart sahipleri, "Sosyal Markete" giderek, kartlarıyla birlikte, alışverişlerini yapabiliyorlar. Bu vatandaşlarımızın belediyeye uğramalarına da gerek kalmıyor. Kartlara her ay, kart sahiplerinin haberi olmayan puan yükleniyor. Puan yükleme işlemi her ay yapılıyor. Kart sahiplerinin alışverişlerini, ay bitmeden yapması gerekiyor. Alışveriş yapmayanların o ay ki kredileri tamamlanmış oluyor" dedi.

Niğde Belediyesine ait Sosyal Market'in, vatandaşların her türlü ihtiyacını, günlük yaşamda neye ihtiyaç duyuluyorsa onların tedarik edilebileceği bir market olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Kartıyla birlikte "Sosyal Markete" gelen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, eline market sepetini alarak, kartındaki puanına göre, istediği ürünleri alabiliyor. Bu sistem, Niğde Belediyesi'nin sosyal belediyecilikte hangi noktaya geldiğinin gösterilmesi açısından önemlidir. Böylece ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmak için kapı kapı gıda poşeti dağıtımı uygulaması da sona ermiş oluyor" diye konuştu.

Niğde Belediyesinin imkanları ve hayırsever vatandaşların bağışları ile oluşturulan Sosyal Market ve kart uygulamasının gelişerek devam edeceğini anlatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Artık hayırsever vatandaşlarımız, ticaret erbaplarımız işyerlerindeki emtiyalardan buraya getirip verebilir. Hayır,hasenat ve zekatlarını bu sistemin içine dahil ederek hemşehrilerimize dağıtımını gerçekleştirebilir. Bugüne kadar bir çok iş adamı, esnaf ve tüccarımız bu sisteme destek oldu. Buranın ihtiyaçlarının, dolayısıyla halkın ihtiyaçlarının görülmesi noktasında katkıda bulundular. Buraya hayırlarını veren hemşehrilerimizin hayırlarını Allah kabul etsin. Bu sistemin kurulmasına öncülük eden Belediye Başkan Yardımcımız Rıfat Özkan'a Sosyal Yardım İşleri Müdürümüz Suat Polat'a, gönüllülük esasına göre çalışan Mehmet Koç kardeşimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Niğde’deki Bu Markette Para Geçmiyor

Niğde’deki Bu Markette Para Geçmiyor

Niğde’deki Bu Markette Para Geçmiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim