• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Niğde’de STK’lar Bir Araya Gelerek Platform Oluşturdu

Niğde’de STK’lar Bir Araya Gelerek Platform Oluşturdu
Niğde'de faaliyet gösteren 17 Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek platform oluşturdu.

Niğde'de faaliyet gösteren 17 Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek platform oluşturdu.

STK Platformunda Yazarlar ve Sanatçılar Birliği, Cevher Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği, Diyanet Sendikası Niğde Şubesi, Eğitimciler Birliği Sendikası Niğde Şubesi, Elmas Kalem Derneği, Evrensel Hafızlar Derneği Niğde Şubesi, Ensar Vakfı Niğde Şubesi, Genç Memur-Sen Niğde Şubesi, İHH İnsani Yardım Derneği Niğde Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Niğde Şubesi, Muradiye Kültür Vakfı Niğde Şubesi, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Niğde Şubesi, Niğde Gönüllü Eğitimciler Derneği, Niğde Hüdavend Hatun Kadın Çocuk Ve Gençlik Derneği, Niğde İmam Hatip Lisesi Mensupları Derneği, Sağlık Sen Niğde Şubesi, Türkiye Gençlik Vakfı Niğde Şubesi yer aldılar.

Sivil Toplum Kuruluşlarının, genel anlamda ülkemizin ve yerelde ise sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda ilerlemesini ve hak etmiş olduğu yere gelebilmesini tesis etmek amacıyla bir ortak gayeye inanmış kişiler tarafından vücuda getirilmiş kuruluşlar olduğuna vurgu yapıldı.

Sivil toplum kuruluşlarının hedefinin insan verisi ve nitelikli toplum olduğunu belirten Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Koordinatörü Uzm. Dr. Mustafa Kaçmaz; "Söylene geldiği üzere, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunda olduğu gibi, Özellikle gençlerimizi kıvamında bir hamur gibi şekillendirmek her alanda donanımlı bireyler olarak yetiştirmek temel amacımızdır" dedi.

Niğde'de 17 Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek oluşturdukları platformun Koordinatörü Kaçmaz; "İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin beşeri ve toplumsal kalkınmasında, sivil toplum sorumluluğu içerisinde görev üstlenen, faaliyet üreten ve uygulayan Sivil Toplum Kuruluşlarının, bu ortak amaç doğrultusunda hizmet verebilmeleri için; İlimiz düzeyinde farkındalık ve güç birliği oluşturmak, Ülkemiz genelinde ve ilimiz yerelinde meydana gelen gelişmeler karşısında, ortak akıl merkezli, sağduyulu ve insan odaklı etkin bir toplumsal reaksiyon verebilmek için, gerekli faaliyetleri gerçekleştirmektir" diye konuştu.

Kaçmaz; "Platformumuz ilimizde faaliyet gösteren birbirinden değerli hizmetleri ile göz dolduran 17 adet Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelmesi ile teşekkül etmiştir. Platformumuz üyemiz olan sivil toplum kuruluşlarının bir üst karar ve yürütme organı değildir. Sivil toplum kuruluşlarının hali hazırda ifa etmiş oldukları faaliyetlerin benzerini yürütecek bir yapı olarak da meydana getirilmemiştir. Platformumuz Birlikte söz söylemenin, ülkemizde ve ilimizde yaşanan gelişmelere karşı yapılması gerekenler hususunda, ilimiz ölçeğinde yol ve yöntem belirlemenin adreslerinden biri olmayı hedeflemektedir. Bu gayelerle yola çıkan bizler bu vesile ile şunları da ifade etmek istiyor ve bilinmesini istiyoruz ki! Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde; Bin yıllık kardeşliğimize zarar vermek isteyenlere izin vermeyeceğiz, ülkemizi ve ilimizi daha müreffeh bir duruma getirmek için birlikte gayret edeceğiz, istişare kapısını sürekli açık tutacak, hak ve hakikata hizmet edebilmek adına gerektiğinde elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Milletin, devletine ve ülkesine sahip çıkması gerektiğinde bu hususta gerekli olan gayret ve fedakarlığı gösterecek, ümmetin selahiyeti için birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Niğde’de STK’lar Bir Araya Gelerek Platform Oluşturdu

Niğde’de STK’lar Bir Araya Gelerek Platform Oluşturdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim