• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Niğde’de Kutlu Doğum Haftası Başlıyor

Niğde’de Kutlu Doğum Haftası Başlıyor
Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, her yıl nisan ayının ikinci haftası kutlanan kutlu doğum haftasının bu yıl "Gelin Birlik Olalım" ana temasıyla...

Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, her yıl nisan ayının ikinci haftası kutlanan kutlu doğum haftasının bu yıl "Gelin Birlik Olalım" ana temasıyla kutlanacağını söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlediklerini kaydeden Gürpınar, "Bu kutlu gün için çeşitli programlar icra ediyoruz. Her yıl bir ana temayı öne çıkararak bir yıl merhamet ve merhamet eğitimi, bir başka yıl insanlık onuru, daha önceki yıllarda kardeşlik hukuku gibi ana temaları öne çıkartarak sevgili Peygamberimizin insanlık âlemine sunduğu evrensel mesajlarını geniş kitlelerle paylaşmaya çalışıyoruz. Bu yılda diyanet işleri başkanlığımız ana tema olarak Gelin Birlik Olalım Peygamber Efendimiz Tevhit ve Vahdet konulu ana temayı benimsemiştir. Bu ana tema cidden bugünkü şartlarda gerek ülkemiz gerekse İslam coğrafyası ve insanlık alemi için çok önem arz eden bir temadır. Sevgili peygamberimiz yer yüzüne indirdiği rahmet insanlık alemine şefkat, rahmet ve merhamet ve barış içerisinde yaşaması için en önemli bir mesajıdır. Tevhit ise Allah'ın varlığı birliği peygamberlerin asırlarca insanlık tarihi boyunca insanlık âlemine sunduğu asıl mesajdır. Bu tevhit mesajını kâinatın efendisi sevgili peygamberimiz mühürleyerek en son mesajcısı olarak insanlık âlemine sunmuş ve bizlerde o mesajı bütün insanlarımızla paylaşma gayreti içerisine girmiş bulunuyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlarda söz konusu hafta ile ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Gürpınar, "Bu amaçla bugün kutlu doğum haftası açılış programı ilimiz protokolü, din görevlileri ve halkımızın iştirakiyle gerçekleştireceğiz. Bu toplantımız kültür merkezinde sabah saat 09.00'da icra edilecektir. Bunun arkasından her gün bu hafta münasebetiyle konferanslar, paneller devam edecek ve yarın saat 19.30'da derbent yerleşkesinde İslami ilimler fakültesi dekanımızın sunacağı Kutlu Doğum, Tevhit ve Vahdet konulu konferansı icra edeceğiz." dedi.

Gürpınar, 20 Nisan'da Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil'in konferansı ile Kardeşler Camii, Sarıköprü Ulu Camii ve Baloğlu Kur'an Kurslarının açılışlarına tüm vatandaşları davet etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim