• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Niğde’de Göçük Tatbikatı Yapıldı

Niğde’de Göçük Tatbikatı Yapıldı
Niğde'de faaliyet gösteren 11 yerel düzey hizmet gurubu arasında koordinasyonu ve iş birliğinin sağlanması amacıyla Efendibey Mahallesi Amasbağları sokağında...

Niğde'de faaliyet gösteren 11 yerel düzey hizmet gurubu arasında koordinasyonu ve iş birliğinin sağlanması amacıyla Efendibey Mahallesi Amasbağları sokağında bulunan iki binanın yoğun yağış nedeniyle yıkılması nedeniyle enkazda arama kurtarma tatbikatı düzenledi.

Gerçeği aratmayan tatbikatta senaryo gereği Efendibey Mahallesi Amasbağları sokağında bulunan iki binanın yoğun yağış nedeniyle yıkılması nedeniyle en kaz altında kalan 2 yaralı ve 2 ölüyü ekipler enkaz altından çıkarttı.

Tatbikatta ilk önce yoğun yağış nedeniyle çöken iki binanın etrafında polis ekipleri tarafından güvenlik çemberine alındı. Olay yerine sevk edilen 2 araç ve 9 kişilik İl AFAD Arama, Kurtarma ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı. İki ekip halinde çalışan AFAD ekipleri ilk önce enkaz üzerinde sesli ve fiziki arama yaptılar ve bu arama sonucunda birinci ekip kolonların altında kalan 1 vatandaşı yarım saatlik çalışma sonucu yaralı olarak çıkarttı. İkinci ekip ise 1 vatandaşı ölü olarak çıkartırken birinci ekip enkazın farklı bölgesinde 1 vatandaşı da ölü çıkarttı. AFAD ekipleri enkazda sismik akustik dinleme cihazı ve termal canlı arama kamerasıyla yapılan aramada enkaz altında 1 vatandaşın yaralı olduğu tespit edildi ve 1 saatlik çalışma sonucunda yaralı olarak çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edilerek 112 ambulansıyla hastaneye götürdüler.

Tatbikat sonrası konuşma yapan Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar; "bu tatbikatın amacı ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarının muhtemel bir enkazda arama kurtarma faaliyetinde Niğde Afet müdahale planı kapsamında önceden planlanmış olan çalışma düzeni, çözümleri ile güç ve kaynaklarını görmek, planlanan bu güç ve kaynakların nazari de olsa enkaz bölgesine seri bir şekilde ulaşarak Afetzedelere Acil yardımın yapılması için 11 yerel düzeyde hizmet gurubu arasında koordinasyonun ve iş birliğinin sağlanmasıdır" dedi. Biz bu tatbikatı yapabilmek için bu 11 kurum ile 6 ay boyunca toplantı yaptık. Görünün bu makinelerin hepsini biz savunma sanayimizde üretiyoruz. Gerçekçi olduğumuzda kandırma yapmadığımızda bizi ve ülkemizi tutacak bir şey yok. Hayatta olduğu gibi herkes ne görevi varsa yapacak aynen bugün burada senaryoda olduğu gibi." dedi.

Tatbikata AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Polis ekipleri, Belediye ekipleri katılırken, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar ise katılımcılara teşekkür etti.

Niğde’de Göçük Tatbikatı Yapıldı

Niğde’de Göçük Tatbikatı Yapıldı

Niğde’de Göçük Tatbikatı Yapıldı

Niğde’de Göçük Tatbikatı Yapıldı

Niğde’de Göçük Tatbikatı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim