• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Niğde’de CHP İl Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

Niğde’de CHP İl Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 10. Olağan Niğde İl Kongresi yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 10. Olağan Niğde İl Kongresi yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimi mevcut il başkanı Erhan Adem yeniden kazandı. Diğer aday Tevfik Caymaz ise az bir oyla seçimi kaybetti.

CHP 10. Olağan İl Kongresi Hüdavend Hatun Sosyal Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP eski Niğde Milletvekili Doğan Şafak, belde belediye başkanları, delegeler, sivil toplum kuruluşların yetkilileri ve partililer katıldı.

Divan Başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın yaptığı kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Faaliyet ve mali raporların okunum oylanmasının ardından Başkan adaylara birer konuşma yaptı.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, "Partime birlik, bütünlük, huzur, uyumlu çalışma vereceğim. Çatışma, kavga, ihanet, uyumsuzluk, geçimsizlik gibi bir çok olguya izin vermeyeceğim. CHP iktidar olana dek, mücadelemiz aralıksız devam edecektir. Yerelde ve Türkiye genelinde partimizi başarısı için şimdiden bir şeylerin temelini atmak gerekli diye düşünüyorum. Partimiz için değişim ve gelişim elbette iyidir. Ancak geriye doğru bir dönüşüm hiçbir zaman iyi değildir" dedi.

14 aylık il başkanlığı süresince 1 önseçim, 2 genel seçimleri geçirdiğini ve bu seçimlerden başarıyla çıktıklarını ifade eden Adem, "Ben, çalışma arkadaşlarım işinden, çocuklarından, zamanından fedakarlıklar yaparak emeğini ortaya koyarak çalışmalar yaptılar. Gerek il başkanlığı olarak ben, gerek bütün ilçelerdeki ilçe başkanlarım, belediye başkanlarım, gençlik kollarımız, belde başkanlarımız, seçim koordinasyon başkanlarımız, eski il, ilçe, belde başkanlarımız büyük bir özveri ve uyumlu çalışmalar ortaya koydular ve Niğde'de başarıyı yakaladık. İnanıyorum ki yeni seçilen milletvekilimiz, Niğde'nin bütün sorunlarını TBMM'ye taşıyacak ve halkımızın mutlu edecek, çalışmalar ortaya koyacaktır. Biz önümüzdeki dönemde de CHP'nin Niğde'de başarıdan başarıya ulaşacağı çalışmaları ortaya koymaya hazırız" dedi.

Adayların konuşmasından sonra seçimlere geçildi. Kongrede oy kullanması sonucunda yapılan sayımda Erhan Adem 94 oy ile il başkanı olurken, Tevfik Caymaz 91 oy aldı.

Niğde’de CHP İl Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

Niğde’de CHP İl Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

Niğde’de CHP İl Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

Niğde’de CHP İl Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim