• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Niğde’de ‘Bir Karış Toprak Boş Kalmasın’ Projesinde Hedeflere Ulaşıldı

Niğde’de ‘Bir Karış Toprak Boş Kalmasın’ Projesinde Hedeflere Ulaşıldı
Niğde Valiliği "Bir Karış Toprak Boş Kalmasın" Projesi kapsamında yürütülen "5 Bin Hektar Alana 5 Milyon Fidan" alt projesi fidan dikimi uygulamasında...

Niğde Valiliği "Bir Karış Toprak Boş Kalmasın" Projesi kapsamında yürütülen "5 Bin Hektar Alana 5 Milyon Fidan" alt projesi fidan dikimi uygulamasında başarılı sonuçlar alındı.

Niğde'de erozyonu önlemek, toprak muhafazasını sağlamak, ağaçlandırma yaparak ormanlık alanı arttırmak ve gelir getirici türlerle yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla orman köylüsüne gelir sağlamak maksadıyla başlayan proje Niğde Valiliği koordinesinde, Niğde İl Özel İdaresi, Gıda-Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, Orman İşletme ve Kaymakamlıkların eşgüdümü içerisinde çalışmalarını sürdürmüş ve başarılı sonuçlar elde edildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Niğde İl Özel İdaresi çalışmaları kapsamında gelir getirici ürünlerden 1 milyon elma fidanı ile 1.000 hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı. Çalışmada 1 Milyon elma fidanının 271 bini Valilikçe vatandaşlara ücretsiz dağıtılmış, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca da beğenilen, övgü alan ve takdir edilen çalışmalarda fidan dikiminde ve fidanların bakım ve beslemesinin yaptırılarak büyüme ve gelişmelerinde yüzde 95 başarı oranına ulaştı.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bir Karış Toprak Boş Kalmasın projesi dahilinde yapılan bir diğer çalışma ise, Orman İşletme Müdürlüğü ve Niğde İl Özel İdaresi işbirliğinde gerçekleşen Köy Yolu Ağaçlandırma çalışmalarıdır. Bu kapsamda Niğde genelinde toplam 110 köyde 638 km köy yolunda 184 bin 650 adet fidan dikimi yapılmıştır. Dikilen fidanların sulaması için de Niğde İl Özel İdaresi aracılığıyla köylerimize 131 adet sulama amaçlı 3 tonluk su tankerleri dağıtılmıştır" denildi.

Niğde’de ‘Bir Karış Toprak Boş Kalmasın’ Projesinde Hedeflere Ulaşıldı

Niğde’de ‘Bir Karış Toprak Boş Kalmasın’ Projesinde Hedeflere Ulaşıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim